Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ExpressCard to 5USB

Ahoj, mám NTB HP Pavilion dv6700 a pořídil jsem si do ExpressCard rozbočovač na 5USB http://www.axago.cz/cz/produkty/notebook-adaptery/ expresscard-adaptery/ECU-5P.html. Mám Win 7 64bit a ovladače nejsou potřeba, má je sám Windows, nejsou ani na stránkách výrobce. Vše funguje dobře ale jen do probuzení ze spánku. Po probuzení se rozbočovač odpojí a celý systém je nestabilní. Žádný výstupní USB nefunguje, odpojí se mi i Wi-fi. Po vytažení ze zdířky ExpressCard se NTB vráti do provozuschopného stavu - musím ale restartovat bezdrátové připojení. Ale po zasunutí rozbočovače do slotu EC začně opět windows instalovat ovladače a zamrzne. Po vytažení rozbočovače se NTB sám restaruje bez modré obrazovky. Po restartu a zasunutí rozbočovače vše opět jede jak má, ale spánek mu nedělá dobře :-(
Prosím pomoc, už nevím co s tím. Jsem zoufalý.
Moc díky

Předmět Autor Datum
Ja by som povedal ze nejake ovladace tam bude treba aby to neblblo pri sleep. Skus sa pozret v sprav…
MM.. 10.11.2010 17:32
MM..
Ahoj, ve správci systému se objevilo hodně USB rozbočovačů. Chipsety jsem si teďka stáhnul nové z HP…
Jirka Brno 10.11.2010 18:03
Jirka Brno
Napis sem presne co sa objavi nove pod USB zariadeniami, ale nie rozbocovace to ma nezaujima, ale ra…
MM.. 10.11.2010 18:48
MM..
Jinačí typ karty jsem nenašel:-( Napsal jsem na technickou podporu, snad nejsem jediný, který měl st…
Jirka Brno 10.11.2010 18:56
Jirka Brno
co jsou to ty VEN_ID a DEV_ID ?
Jirka Brno 10.11.2010 19:09
Jirka Brno
Na radici pravy klik - vlastnosti, predposledna karta ("details") tam su zakomponovane v dlhom texte…
MM.. 10.11.2010 19:25
MM..
Ahoj, ve vlastnostech po vložení rozbočovače se objeví 7 nových rozbočovačů a u všech jsem zrušil po…
Jirka Brno 13.11.2010 11:40
Jirka Brno
Dlouhy text je u radicov (USB controller), nie u rozbocovacov. Nepribudnu ziadne radice? (ak nie tak…
MM.. 13.11.2010 14:18
MM..
Ahoj, díky za nápady. Mám Win7 a udělal jsem to podle Tvého návodu, v profilu napájení. K tomu počtu… poslední
Jirka Brno 14.11.2010 21:56
Jirka Brno

Ja by som povedal ze nejake ovladace tam bude treba aby to neblblo pri sleep. Skus sa pozret v spravci zariadeni ze co to je za zariadenie, ci to je PCIe zariadenie (pribudnu nove USB controllery), alebo ci to je len USB hub (pribudne len USB hub)

Ovladace chipsetu si instaloval najnovsie z webu HP? Alebo boli Windows predinstalovane od vyrobcu? Su tie Windows aktualizovane (windowsupdate)?

Vseobecne ked to je len USB hub alebo PCIe zariadenie ktoremu ani vyrobca nedava ovladace a ak nic nepomoze tak to potom mas smolu a je to proste srot na vyhodenie u ktoreho vyrobca este nepocul o sleep a nikdy to ani netestoval.
Mozes skusit pouzivat hibernaciu namiesto sleep (na to si musis v rozsirenych nastaveniach energetickeho profilu vypnut hybridny sleep).

Ahoj, ve správci systému se objevilo hodně USB rozbočovačů. Chipsety jsem si teďka stáhnul nové z HP stránky a updaty od WIN stahuju a instaluju. Restartoval jsem NTB kvůli chipsetum a rozbočovač jsem měl zapojený a win nenaskočily, jen tam bylo to uvodní logo, rozjelo se to, až když jsem ho vytáhnul. Po načtení win jsem ho zasunul a jelo to v poho až do sleep. Teď jsem v režimu po sleep a opět win o rozbočovači vůbec neví - odpojil se po probuzení.

Napis sem presne co sa objavi nove pod USB zariadeniami, ale nie rozbocovace to ma nezaujima, ale radice (controllery). Idealne na nich aj pravy klik - vlastnosti a opisat VEN_ID a DEV_ID aby sa dalo najst ze co to su za chipy a prip. aj stiahnut ovladace z webu vyrobcu chipov.

Inac mam taky pocit ze ta karta co mas bude asi nejak vadna, skus to reklamovat alebo kup nejaku znamejsiu znacku.

Ahoj, ve vlastnostech po vložení rozbočovače se objeví 7 nových rozbočovačů a u všech jsem zrušil políčko povolit odpojejování kvůli uspoře energie a dal režim spánku. Vše pak fungovalo. Ale po restartu NTB a nebo bezpečného odpojení rozbočovače a znovu vložení do slotu, tato políčka jsou opět zašktnuta - výchozí hodnota. Jdě nějak ve Win nastavil, aby tato políčka zůstala nezaškrtnuta?
Moc díky. A propo, dlouhý text jsem nenašel:-(
Moc díky.

Dlouhy text je u radicov (USB controller), nie u rozbocovacov. Nepribudnu ziadne radice? (ak nie tak to zariadenie je len smiesny USB hub, to si si mohol kupit aj akykolvek USB hub. Mozno by si urobil lepsie keby si si kupil kartu s radicom tie su zvycajne s dvomi USB napr. nejaku novu s USB3.0 mal by si hned uz aj USB3.0 pre buducnost, a take karty maju vlastny radic a aj ovladace k tomu potom ktore by sa mali postarat aby to slo poriadne (ale negarantujem ono to zavisi od vela veci od samotnych USb zariadeni a aj od BIOSu atd). Naco ti je 5x USB? To je USB masochizmus :D)

Vseobecne skus vypnut to setrenie spotreby u vsetkych rozbocovacov (aj u tych ktore su tam vzdy, to by sa mohlo premietnut aj do toho hubu resp. mozno staci vypnut to setrenie spotreby u tych co su v notebooku vzdy, a od tej pridavnej karty to potom uz nezavisi u nich moze byt potom mozno aj to vypinanie povolene).
Jake mas Windows? Ked mas Vista alebo W7 tak sa to da nastavit asi tuto v moznosti energetickeho profilu 930312 ze jak to bude Windows nastavovat pre prevadzku na baterke a nabijacke (vypni u oboch), pre WinXP neviem kde to je asi len v registry alebo to robi napevno.

Ahoj, díky za nápady. Mám Win7 a udělal jsem to podle Tvého návodu, v profilu napájení.
K tomu počtu USB, mám dva externý disky, interní DVD mi odešlě, tak jsem si pořídil externí, dále používám DVB-T adapter na USB, lampičku do USB, externí bezdrátovou klávesnici s myší no a na konec FlashDisk s vlastností ReadyBoost. Tedy potřebuju hafo USB vstupu - řešil jsem to USB Hubama, ale nebylo to ono. Jsem si myslel, že ExpressCard to vyřeší. Snad ano:-)
Jirka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru