Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Návod na Jetico firewall

Chcel by som vedieť kde vypnúť kontrolu nad aplikáciami, ktoré komunikujú s internetom. Asi každých 5 sekúnd musím okliknúť každú aplikáciu, kt. chce ísť na internet. Navyše si tie klikačky firewall ani nepamätá aj keď kliknem aby si to pamätal. Toto mi vstavaný firewall nerobil.
[mod]Upravené - dá sa to aj bez vulgárnych slov. (los)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chlapi, už mi to všetko funguje. Zase som sa vrátil k Jetico firewallu a dá sa tam nastaviť aj "tich…
kex 05.04.2006 12:23
kex
Prosim co je tichý režim a jak se dá nastavit? dík jt
jt 12.04.2006 10:08
jt
Tichý režim to nazval kex. Jetico sa vtedy správa tak, že len blokuje prichádzajúce útoky z vonku(ch…
flanker 12.04.2006 11:45
flanker
ahoj ! prosim Ta , nemohol by si mi poslat nastavenie co si opísal v subore. Je zadefinovane v Jetic… poslední
bezdom 31.08.2006 12:48
bezdom

Chlapi, už mi to všetko funguje. Zase som sa vrátil k Jetico firewallu a dá sa tam nastaviť aj "tichý režim" bez otravných popup hlášok a funguje aj internetová brána. A to všetko zadarmo. Navyše má Jetico len 5 MB v RAM. Kerio mal 17 MB.:-D:beer:

Tichý režim to nazval kex. Jetico sa vtedy správa tak, že len blokuje prichádzajúce útoky z vonku(chráni proti hackerom)a nevšíma si prípadné komunikácie, ktoré môže z počítača aktivovať nejaká aplikácia, proces alebo aj napr. trojan, vírus atď. čiže je to menej bezpečný režim, ale ak máš antivír a antispyware programy tak to postačuje a nemusíš sa potom už starať nepohodlnými klikačkami o popup hlášky firewallu. Vhodné to je všeobecne pre blondínky a bytosti, ktoré sa nechcú otravovať s firewallom.

V jetico to nastavíš takto: karta configuration-optimal protection-root-application table-ask user-všimni si pod stlpikom description je default action a to nastav dvojitým poklepaním na continue.
Potom ešte pod položkou root je dalšia položka proces attak table a takisto default action nastav na continue.
Ak by si chcel ešte nastaviť svoj PC ako gateway pre iné PCčka v sieti tak ešte nastav toto: Pod položkou root-system ip table-system internet zone sú dalšie položky stateful udp inspection a stateful tcp inspection. Dvojtým klikom na stateful udp inspection a dalej uplne dolu je protokol-specific a v ňom zruš zaškrtnutie stateful inspection. To isté pnastav aj pre stateful tcp inspection.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru