Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Eagle - jak vytvořit novou součástku

(mám verzi 4.11)

Otevřeš Eagle, položku Libraries, vybereš knihovnu do který chceš dát novou součástku, pravým tlačítkem na ní - Open. Objeví se ti prázdné okno, jakoby na kreslení schématu.
Ob 2 tlačítka vedle tlačítka pro tisk máš ikonku která vypadá jako 1 hradlo (popisek Symbol), na tu klikneš, do políčka New napíšeš třeba "moje_soucastka-znacka" a namaluješ si, jak má vypadat ve schematu. Uložíš. Potom klikneš vedle na ikonku co vypadá jako integrovanej obvod a vytvoříš si, jak to má vypadat na DPS. Piny si pojmenovávej hned, jinak v tom budeš mít bordel.
Pak klikneš na třetí ikonku zprava, vypadá jako 4 hradla u sebe (popisek Device). Vytvoříš si nový, v levém menu budeš mít ikonku jako máš v kreslení schematu pro přidávání součástek - vybereš si schematickou značku, poté vpravo dole si vybereš pouzdro - package. Pak klineš na connect, vybereš sobě odpovídající piny a klikneš connect. Takhle pro všechny piny, až nebude v levých select polích žádný. Dáš OK, save, zavřeš library. Voila, nová součástka je hotová a zkusíš ji ve schematu :-). Snad jsem to napsal dost polopaticky. Kdyžtak se zeptej.

PS: Hlavně si po sobě 3x zkontroluj jestli si všechny piny odpovídají a jsou správně propojeny. Nic nedokáže naštvat víc než si odpálit obvod za 100Kč a více jen kvůli tomu, že jsi třeba přehodil + a - u napájení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny