Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechci být pochován na hřbitově, ale doma pod lípou

Tož som na vas narazil, chalani. Sú tady chyrti lide, tak mi snad aspoňá málo poradite. Mám už svoje roky a všechno rychle utíká a já už musím pomalu myslet i na ten svůj odchod, až ňa ty pérka prasknú a zavolají ňa tam nahoru. Mám také přání, abych nebyl pochován na hřbitově ale doma na zahradě pod lípou. Je to tam takové pěkné místo, kde jsem rád sedával a popíjel vínko a pivko. Je tam klid a slunce. Ale na úřadu mi řekli, že to nende, že to jako odporuje nějakýmu předpisu. Ale mělo by to jen výhody, hřbitov je daleko, tam by děcka za mnou nechodili a babka nebude aspoň dělat neplechy, když budu furt tady poblíž, vona je pověrčivá. Taky by se ušetřilo za hrobku a tak. Zkrátka jen výhody by to mělo. Ale jak to jen provést? Tož sa tu mějte a užívejte. Posílám pozdrav do Prahy od nás vod Litovle, ale ty vaše pražský piva sú pěkný patoky, to mi tady nepijeme. Snad ještě tu Plzňu, ale naša Litovel je nejlepší. Tož dajte vědět strýcovi z Moravy.

Předmět Autor Datum
tož to už sem viděl
MM_tank 03.04.2006 13:54
MM_tank
Slobodan Miloševič, nebo něco jiného jsi viděl?
ancer 03.04.2006 14:05
ancer
Za sebe můžu říct, že pražáci taky pražský piva nepijou. Ty akorát vyvážíme na vidiék.
Tomix 03.04.2006 15:16
Tomix
Přesně toto si přál můj pradědeček, o kterém byl natočen i televizní seriál "Muž, který nesmí zemřít…
Klepeto 03.04.2006 15:44
Klepeto
Motto: Prach jsi a v prach se obrátíš. Nenapsal jsi však jak tam chceš spočinout. Zda-li jako hnijíc…
OtaDrak 03.04.2006 16:55
OtaDrak
Toš strýcu, nechaj sa zvraždiť a vrah nech tvoju mrcinu zakope na záhrade. Snáď by sa to dalo nejako…
flanker 03.04.2006 21:15
flanker
" Strýcu, a jak to byvo na vašú svatobnú noc ???" "...Nóóó a na tretí den....a na tretí den . . . ..…
Liddry 03.04.2006 21:39
Liddry
Pôvodne som si myslel, že si Mirek robí srandu a chcel som odpovedať: "Keď je problém s pochovaním,… poslední
msx. 03.04.2006 22:26
msx.

Přesně toto si přál můj pradědeček, o kterém byl natočen i televizní seriál "Muž, který nesmí zemřít". Nevím, jak se to tehdy povedlo, ale skutečně zůstal někde poblíž domu nebo v domě. Po válce to asi nebyl takový problém jako dnes. Vzpomínám si ještě, jak jsem jako malý kluk rád poslouchal babičku, když o tom vyprávěla. Když pradědeček umřel, chtěli aby zůstal "doma". Zavolali lékaře, který konstatoval, že je mrtvý a napsal úmrtní list. A než přijela pohřební služba, tak ho "uklidili". Když pak přijeli a pradědečka nenašli, začli hystericky volat, že se stal zázrak, že ožil a viděli ho odlétat jako mrak k obloze. Shodně to tvrdili všichni pozůstalí, pohřebáci prý nadávali a pak odjeli. Když jsem dům přestavoval v 90. letech tak jsme (naštěstí) nic nenašli. Zbývá prohledat zahradu, nemáme tam sice lípu, ale jabloně :-)

Motto:
Prach jsi a v prach se obrátíš.
Nenapsal jsi však jak tam chceš spočinout. Zda-li jako hnijící maso nebo nezávadný popel. Když jako urna s popelem, tak se ouředníků ptát nemusíš. Otázka je jak to uhlídáš, aby tě tam někdo z blízkých spolehlivě uložil.
My takto na lodžiji máme strýce. Manželka má rodiče na záhradě, kde se cítili nejlíp. Já bohužel v hrobce, vyplynulo to z vesnické tradice pohřbů. Nyní bych je nechal větrem rozfókat na lóčce zelené a nemusel se starat o chátrající hrobku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru