Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pripojeni ntb k TV a 2 nezavisla okna

Ahojte:-)
Uspesne jsem zprovoznil (dekuji za rady vsem zde) obraz z ntb do TV
(z ntb s-video a na TV scart, koupil jsem komplet kabel- na jedne strane SCART + dalsi kabel na zvuk a na druhe strane S-video a jack na sluchatka, vcera jsem ho
koupil po delsim bloumani za slusnou cenu 240Kc- protoze uz to tam pry meli 3 roky, je to dokonce 20 metru kabelu- na velikosti nezalezi, ale radeji delsi nez kratsi:-) ) prekvapilo mne, ze ten obraz je dosti slusny.
A taky mne prekvapilo, ze mi mistni "odbornici" z pc prodejen rekli, ze to stejne nepujde zprovoznit- jim to pry nikdy neslo a ze obraz bude silene hnusny:-)

No ale k dotazu- takto to vse funguje, zda se, ze bez problemu, ale jakmile TV prepnu na beznou televizi (u nas mame uz digital, takze je to pres settopbox), tak jsou najednou videt takove "sumici" cary- vysoke cca 10cm. Toto predtim nedelalo, takze je to problem az nyni, zkusil jsem tedy vypojit z ntb s-video kabel i jack, nepomohlo vubec, vypl jsem tedy z konektoru na TV scart kabel a bylo po problemu, ale protoze se mi to nechce porad zapinat a vypinat (strkat do spatne pristupneho mista v TV), tak bych to tam chtel mit natrvalo.
Co prosim pekne s tim delat?

A jeste jedna otazka, toto jsem si koupil hlavne kvuli nechodici mamince, aby se mohla v jinem pokoji divat na filmy- na ntb je to pro ni moc male, ale neprisel jsem na to (zda-li to vubec jde), abych mel na ntb svoji obrazovku, kde bych si mohl delat cokoliv nezavisle na poustenem filmu na TV, nyni to lze pouze tak, ze to co mam na ntb, tak je i na TV, ale ja bych chtel treba na net a aby se pres s-video pouze poustel do TV film a ja si na ntb pracoval podle potreby.

Dekuji predem za rady a odpovedi.

Předmět Autor Datum
Ad 2 - Nepoužívejte nesmyslné klonování obrazu, ale použijte DualView (rozšířenou plochu). Pak jedno…
shark.jd 23.11.2010 17:29
shark.jd
Dekuji, jen si dovolim napsat, ze jsem asi blbej, protoze nejak nemohu prijit na to jak tuto funkci…
hahoc 23.11.2010 18:11
hahoc
Tuto funkciu ti ponukaju bud priamo ovladace tvojej grafiky (nvidia panel alebo catalyst od ati) ale…
fleg 23.11.2010 18:16
fleg
Dekuji, ted zrovna Tv k ntb pripojeny nemam, vse dle obrazku mam nastaveno spravne, az tedy pripojim…
hahoc 23.11.2010 18:35
hahoc
Připojíte kabel k TV, na té obrazovce z flegovy fotky aktivujete druhý displej a na televizi by se v…
shark.jd 23.11.2010 19:56
shark.jd
Dekuji, zitra vyzkousim, ted nemam sanci- v TV ordinace a to nemohu mamince udelat, abych to vypl:-)…
hahoc 23.11.2010 20:27
hahoc
K tomu rušení. Zkus to vyzkoušet když NB pojede na baterku. Dále zapoj NB do stejné zásuvky jako TV.…
jbo 24.11.2010 07:58
jbo
Tak jsem asi natvrdlej a nebo je neco v neporadku:-) Vse jsem udelal tak, jak je zde popsano, i jsem…
hahoc 24.11.2010 13:31
hahoc
Asi máte někde v ovladačí nastavený ten klonovací režim. Co je to za notebook? Jaká je tam grafická…
shark.jd 24.11.2010 14:10
shark.jd
Notebook mam IBM ThinkPad 32 (Pentium M1,80 winXP prof., grafika ATI mobility radeon s pameti pouhyc…
hahoc 24.11.2010 14:50
hahoc
Tak zkuste projít nastavení Catalystů. Něco takového hledat http://www.sony-asia.com/support/resourc… poslední
shark.jd 24.11.2010 16:18
shark.jd
Zkoušel jsi to s tou baterkou atd.? Možná by bylo lepším řešením pořídit nějaké multimediální centru…
jbo 24.11.2010 14:51
jbo

Dekuji, jen si dovolim napsat, ze jsem asi blbej, protoze nejak nemohu prijit na to jak tuto funkci nastavit.
Dle napovedy primo z winXP prof., jsem se docetl, ze tato funkce se tyka pouze LCD notebooku a pak dalsiho pripojeneho monitoru (pres konektor pro pripojeni monitoru), ale nikde jsem nenasel, zda-li je toto mozne i u TV pres s-video vystup, natoz abych nasel jak to udelat:-)

Dekuji

Dekuji, ted zrovna Tv k ntb pripojeny nemam, vse dle obrazku mam nastaveno spravne, az tedy pripojim opet TV, tak to presouvani "neceho" na TV udelam prosim kde, nejak to porad nikde nenechazim- asi jsem vic natvrdlej, nez jsem si o sobe myslel, ale s timto nemam zadne zkusenosti.
Rekl bych, ze to nejak teoreticky jde i primo na LCD notebooku, tedy, ze na LCD budu mit 2 okna- na prvnim to co potrebuji a na to druhe okno (mysleno jako TV) si mysi prenesu treba prehravac filmu.
Jsem z toho zmeteny:-)

Připojíte kabel k TV, na té obrazovce z flegovy fotky aktivujete druhý displej a na televizi by se vám měla objevit tapeta (žádné ikony, žádné programy). Poté spustíte film a okno přehrávače prostě šoupete směrem doprava (nebo jinam podle uspořádání těch obrazovek v nastavení) až zmizí z displeje notebooku a začne se objevovat na televizi. Poté už jen stačí video otevřít na celou obrazovku a ono už se roztáhne na televizi.

EDIT: Na té flegově fotce aktivovaný není, musí se kliknout ještě na Rozšířit plochu i na tento monitor

Tak jsem asi natvrdlej a nebo je neco v neporadku:-)
Vse jsem udelal tak, jak je zde popsano, i jsem vyzkousel jeste jine moznosti, ktere by s tim mohly souviset a stejne PRD- porad mam pouze na TV obraz toho co mam na ntb, tedy u obou stejne.
Prosim o pripadnou radu polopaticky:-)

Co se tyce SCART kabelu, tak jsem vyzkousel vsechno (vypnout telefon. linku, ktera je vedle tohoto kabelu, vypnout ze zasuvky modem s wifi od o2, ruzne stelovat kabelem, ale vse na nic. Stale je to ruseni (2 vlnici se pruhy na TV pri sledovani normalni televize), kdyz to ale prepnu na AV2 na kterem pousim obraz z ntb,
tak se mi zda, ze je vse v naprostem poradku).
Jak uz jsem vyse psal, tak to ruseni u TV programu je i v pripade, kdy vse od scartu vypojim a necham pouze zapojen jednu stranu kabelu do TV (prestoze mam kabel odpojeny od ntb).
Kabel mam na jedne strane s-video + druhy kabel na sluchatka a na druhem konci scart + vyvod na prave ten druhy kabel.

V souvislosti s prehravanim filmu z ntb na TV, by se mi hodilo dalkove ovladani mobilem prostrednictvim bluetooth. Mam smartphone HTC S710 (vox) s win. mobile 6 standart, nema dotykovy display.
Nejidelnejsi by bylo, abych byl v druhem pokoji a takto ovladal alespon zastaveni obrazu, preskoceni obrazu o nejakou cast ("rychle previjeni").
Neco jsem na netu nasel, ale vetsinou to je pro pocket (tedy s dotykovym LCD).

Dekuji mnohokrat za rady

Tak zkuste projít nastavení Catalystů. Něco takového hledat http://www.sony-asia.com/support/resources/en_AP/h tml/Usefulinfo/TV_Connect_PC/KDL15G2000_files/disp _manager2.gif . Předpokládám, že tam máte asi nějaké postarší ovladače, takže takhle zfleku vám neřeknu, kde přesně to hledat. Zkuste to projít a kdyžtak vyfoťte nějakou obrazovku, která se zdá, že by se mohla týkat zapojení více monitorů. Pak se posunem dál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru