Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Debianu na server + SSH

No jo, kdyz s tim umis delat, tak to nepotrebujes. Jenze ja s tim neumim skoro nic, spis vubec nic, ale klikanim jsem to jaksi nainstaloval (a instaluju Debian a CentOS, zadny Mandrivy:-D), ted jen trnu, aby Redhat nebyla nejaka odnoz Debianu). Jenze podpora hostingu tvrdi, ze jsem neco vynechal. Nemuzu ale vypatrat co.

V cem je problem? V tom, ze jsem to (apt-get openssh) vubec neznal. Problem je taky v tom, ze kdyz hledas neco na netu, tak nevis co zadat do Googlu (u Win uz prece jen neco vim a taky neco najdu, ale tady nic). Je to opravdu sileny. Delam to od vcera od vecera a teprve dnes rano jsem to nainstaloval, ale chyba byla i u hostingu. Takze jsem jim aspon prisel na chybu. Navic to tvoje reseni je doinstalace a ja jsem potreboval zjistit, kde delam chybu u instalace, protoze predpokladam, ze ji budu nekolikrat opakovat. Ale zkusim je, protoze su linej. Jenze ted uz tam mam zase CentOS, tak snad to bude fungovat i na nem.

Hledal jsem napriklad to, jestli kdyz mam na serveru nainstalovany Linux a chci neco doinstalovat, tak jestli uz je to obsazeno v instalaci nebo to musim stahovat. Nikde jsem nic podobny nenasel.
Potreboval bych nejaky clanky, kde jsou vysvetleny zaklady pro blbce, ale nikde jsem nic takovy nenasel. Stranky debian.cz jsou o nicem. Staci mne par veci, nebudu se poustet do zadnejch vetsich akci. To snad az tady, pokud si vezmu server od flega, kdyz to zprovozni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny