Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Debianu na server + SSH

No to ja ti vsechno verim. V presu nijak nejsem. Stalo to par korun, takze zkouset muzu a mam jeste 14 dni, teprve pak budu platit dalsi mesic. No a i kdybych se to nenaucil a nezavrhnu to do te doby, tak si zaplatim kidne par kacek za dalsi mesic. Sice bych to rad uz mel hotovy ted, ale nenadelam nic. Samo se to neudela a hledani info neni fakt jednoduchy.
Samozrejme predpokladam, ze je lepsi delat z radky, ale kdyz ani nevis co do ni zadat, tak je to tezky. Fakt se tezko hleda, kdyz nemas ani zaklady a hlavne fakt nevis co hledat. Nefunguje to jako hledani u win, kde napises do Googlu "jak spustit prikazovou radku".

Ja musim mit CentOS. Vybral jsem si totiz takovou berlicku - ovladaci panel a co jsem pohledal po netu, tak asi nejlepsi je pro me ispCP Omega (mimochodem ted pri instalaci jedu presne podle navodu a stejne to haze chyby) a ten ma s Debianem problemy, proto tam mam ted CentOS. Chtel jsem se vyhnout problemum hned na zacatku. ISPconfig ani Webmin me nejak neoslovily a toto je fakt rychly jako blazen, ale zase nevim proc. Vypada to na hodne rychly server provozovatele. Instalace ma totiz 5x vetsi velikost nez ISPconfig nebo jak se to jmenuje. No a to me odrazuje, ale je to jednoduche na ovladani a mne by se to hodilo.

Nikdy ze me nebude uzivatel Linuxu jako ty anebo nekdo jinej. Chci umet par veci k tomu, abych spustil zaklad a stejne pak nekomu musim rict, aby se na to jednou za cas podival za prachy, abych tam nemel neco blbe nastaveny nebo nejaky diry. Takze uplne podrobny uceni je pro me zbytecny, ale neco se urcite naucit chci. Problem je ten, ze nevim co a kde zacit. S Linuxem to neni prilis jednoduchy. Na tom Debianu mne dnes pul hodiny trvalo, nez jsem prisel na to, jak napsat tento znak ', mam qwerty a presto to tam neslo. Musel jsem slozite prepinat klavesnice apod. a pokud bych nemel omylem nainstalovany desktop, tak bych to v zivote neudelal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny