Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno GPUs Problem

Zdravim

Pred casem jsem kvuli jiste nehode o vysoke teplote prisel o svuj milovany kompík ... A tak se me kamaradovi zzelelo a daroval mi aspon svoje (hodne) stare delo abych mel aspon neco. K problému ktery mam se dostanu nize.

SESTAVA
CPU: AMD Athlon 1200 "Thunderbird"
GPU: ATI (vyrobce bohuzel neznam) Radeon 9250 (jadro RV280)
DX 9.0c
RAM: SDRAM1 256MB (133MHz)
SDRAM2 128MB (133MHz)
OS: MS W-XP SP3
MB: MSI MS-6342/K7M Pro (MS-6340M)/K7TM Pro (MS-6340)
BIOS: v1.1
HDD1: ATA 40GB (zalozni)
HDD2: ATA 160GB(pouzivany)
ZDROJ: 200W (nespecifikovany) - predchozi ctvrtrok mi PC fungoval bez nejmensich problemu

Jak se rika, darovanemu koni na zuby nehled. A ja byl rad ze mam aspon nejaky komp na kterem se da delat aspon neco ... nejake ty filmy, hry, internet.
A a cca pred dvema tydny jsme s kamaradem pri uklidu jeho HWove (dost obstarozni [pro mne spise uctzhodne a cenne [napriklad ZX Spectrum!]] :D) sbirky nasli Saphire Radeon 9600Pro Advantage.. A tak si rikam "Hm ... stejny slot co kdybych ji zkusil?
S nadsenim jsem si ji zapojil, nainstaloval predem stazene ovladace, a hle, karta padala behem nejakych 20+ sekund po startu windows.
Rikam si "skoda, ale aspon neco mam no" a s tim jsem si rikal co s ni udelam ... jestli chyba v ni nebo mem PC. Tak jsem ji dal kamaradovi a ten si ji otestoval u sebe na "zelezu" a dokonale ji vycistil (byla HODNE spinava) a vracel mi ji se slovy "hele vole fakt dobre jela nemel sem problem este sem ji vycistil byla totalne z..." a prijdu domu, otevru case hodim ji tam a nainstaluju ovladace... A? Nic! Resp. Nic divneho! Jela krasne ... spustim si World of Warcraft v 3.3.5a, ktere na 9250ce hraji na nejnizsich pro max FPS (normalne cca 30, v PvP kolem 5) a hraji ... po 4 minutach kratky freeze, pak delsi a grafika klekla.
Restartoval jsem PC ale problemy zustaly a jen se zhorsovaly. Pokud neklekla uplne (= v 4 z 5 pripadu) tak se restartovala a naskocila mi tabulka o VPU Recover "VPU Recover message initialized your
graphical accelarator because it couldn't respond to the video driver"

I pres snahu vyresit tento problem zmenou ovladacu, nastavenim BIOSu (jak radi Google pri teto chybe) se situace nezmenila (tady musim zminit, ze jsem mel za to ze v masine bezi 350ka a ne 200W zdroj) a zustal jsem u toho ze mam nejspise slaby zdroj a take je tu moznost nekompatibility s MB (je dost stara :D).

Smutne lec smirene jsem nahral puvodni ovladace, ale moje Radeon 9250 padala stejnym stylem jako 9600. V zoufalství jsem zkusil kde co (ofc jsem resetl nastaveni BIOSu do puvodnich hodnot + jsem peclive preinstaloval ovladace pres Driver Cleaner) ale problem zustal. Sice jsem se zkousenim ruznych ovladacu (resp. jejich verzi) dostal do nynejsi situace ve ktere mi jiz nejakou dobu GPU nepadl ale nemohu spustit nic mimo Porhlizece a filmu/hudby. Vetsina her se spusti jen jako proces, ale nic ne nestane, nebo nahlasi chybejici DX a ovladace.
Proto pisu vam a doufam ze mi snad poradite co delat. (lepe nez zmineny kamarad "Vole tak se na to vy**r a zformatuj to stejne je ten komp sr***a")

Btw este jsem se chtel zeptat jak je mozne ze mi everest uvadi 2 GPU karty (Radeon 9250 + Radeon 9250 - Secondary)

Pokud vam budou nektere veci s kterymi si nevim rady pripadat banalni tak urcite jsou ale nejsem tak dobry jako vy )

PS: Prikladam DxDiag.exe vypis.

Ten mi u funkci DX rozhrani hlasi: Akcelerace Direct Draw - neni k dispozici
Akcelerace Rozhrani 3D - neni k dispozici
Akcelerace Textur portu AGO - neni k dispozici
Take Everest mi o DirextX Video hlasi - "DirectDraw nazev ovladace - display"
"DirectDraw popis ovladace - Primární ovladač zobrazení"
"Hardvérový ovladač - 'ati2dvag.dll'"
"Popis hardvéru - Radeon 9250"

PS2: Omlouvám se za chybějící diakritiku. Z důvodu časevé tíže jsem to potřeboval napsat rychle.
(Časová tíže = padání PC - napsat tento článek se mi podařilo až na 4 pokus při neobvykle dlouhém období stability)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny