Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vadí počítači každodení zapínání a vypínaní z elektriky?

milý tomáši, to že ses nic nedozvěděl ještě nemusí být chyba všech ostatních.

možná žiješ v představě, že na všechny otázky vždy existuje jediná správná a jednoduchá odpověď. to ses pak narodil buď do nesprávného světa, anebo tě omlouvá předškolní věk.
pokud jsi už starší, jistě si začínáš všímat že různí lidé mají své různé, stejně dobré preference, které nesouvisí s žádnou pravdou, nejsme jehovisti. někdo prostě preferuje zapínání dálkovým ovládáním nebo zobrazení funkčních hodin na displeji, jiný za každou cenu šetří každou korunu (dnešní krámy berou ve standby max 2W, jestli to chceš slyšet).
máš-li 15 let starou věž, která "vypnutá" bere více než ostatní domácí spotřebiče ve standby dohromady, dej ji otci do garáže kde se bude skutečně vypínat, a nahraď ji novějším typem, který si na sebe klidovým odběrem za pár roků vydělá.

vzhledem k dotazu mám pocit, že vaše domácnost zamrzla u vytahování vidlice ze zásuvky - tam skutečně může docházet k nadměrnému opotřebení zásuvky (domácí spotřebiče do 40W používají tenké 2A vidlice, ty to nezpůsobují). přesto být odpojovačem není nic špatného, dokonce ses tu dozvěděl jak vypadá prodlužovačka s vypínačem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny