Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Czech Kit MVL CD - co to je?

Mám asi hloupý dotaz, ale co to znamená Czech Kit MVL CD třeba tady
frontoff
Kamarád si chce koupit legálně MS Office a našel tady tuhle "super cenu", jak mi píše. Já si ale myslím, že to nemůže být plná verze. Tipuju, že to jsou CD + dokumentace pro ty, kdo už licenci mají, ale ztratili orig.media - nebo tak něco. Kamarád nemá zatím vůbec žádné Office, ani starší verzi pro upgrade. Stačil by mu Word+Excel+PowerPoint. Ideální pro něj by se mi zdála ta sada pro studenty, tu jsem na těch stránkách našla tady http://shop.kdsystem.net/frontoff/detail.php?u=4bee e31ad3d3d000c118a31a3a53339b&ep=377022 za cenu, která se mi zdá reálná. Díky za objasnění ;-)
úprava druhého odkazu (anarchist) (fromM2U)

Předmět Autor Datum
Oba dva odkazy co jsi dala jsou stejné. [mod]opraveno (anarchist)[/mod] Jo ta cena je hodně divná, n…
Mirek 03.04.2006 22:45
Mirek
MVL Microsoft Volume Licensing Licenční programy pro nákup více licencí najednou, dělené podle kateg…
host 03.04.2006 22:50
host
Hoste, mockrát děkuju za vysvětlení :beer: Takže pro konečného spotřebitele, který potřebuje licenci…
Eva_M 03.04.2006 23:22
Eva_M
Ano, odhadla jsi to správně už na začátku - opravdu nic pro single uživatele... Pro úplnost přehled…
host 03.04.2006 23:34
host
A co Openoffice by mu nestačily? Pokud nedělá v Excelu tabulky se složitým formátem nebo makry, ten…
janík 04.04.2006 11:03
janík
Ne OpenOffice mu nestaci, kazdej spravnej king ma totiz MS Office. Tak tu nevotravuj s nejakyma Open…
Redmarx neprihlaseny 04.04.2006 13:55
Redmarx neprihlaseny
No jo, to holt s lidmi dělá reklama.. Přitom BFU využije tak 10% toho co program umí. Dělal jsem tak…
janík 04.04.2006 14:38
janík
Nevím, jestli by ten člověk chtěl OpenOffice. Je sice tak trochu BFU ;-) ale opravdu hooodně využívá…
Eva_M 04.04.2006 16:28
Eva_M
Proc proste nezkusit ty prezentace otevrit v openofficu? Ja jsem legalizoval kancelarsky software v…
rh 04.04.2006 16:37
rh
No to je super že Open Office umí 58 stránkový dokument uložit na třetinovou velikost - a nebo dokon…
MM_tank 04.04.2006 18:37
MM_tank
Myslím že si spojil dohromady dvě věci, které tak nebyly myšleny. To že si OO poradí s doc skvěle je…
janík 04.04.2006 22:28
janík
No já nejsem nějaký fanoušek MS Office ani OO, já jsem ten co to vždycky potom co si zákazník vybere…
MM_tank 05.04.2006 00:08
MM_tank
S tím že by se některý *.xls vůbec neotevřel, jsem se nesetkal, ale asi je to možné pokud tam byla n… poslední
janík 05.04.2006 10:31
janík
Office pro studenty nemůže používat ke komerčním účelům default.mspx- dole. Nejlevněji vyjde koupen…
MM_tank 04.04.2006 18:44
MM_tank

Oba dva odkazy co jsi dala jsou stejné. [mod]opraveno (anarchist)[/mod]
Jo ta cena je hodně divná, na náhradní instalační média je to dost drahé, na licenci zase moc levné..
Chtělo by to se poptat buď v tom obchodě, nebo raději na hotline Microsoftu.
Napadlo mě, jestli to není jen počeštění pro Office, v případě že má někdo zakoupenou english verzi..

MVL
Microsoft Volume Licensing
Licenční programy pro nákup více licencí najednou, dělené podle kategorií - Open Business (od 5 licencí výš bez ohledu na druh produktu), Open Volume, Open Subscription License, Select, Enterprise Agreement...

Cituji:

Sada instalačních médií, nutno zakoupit zároveň s multilicencí. Tento produkt není určen spotřebiteli, může jej zakoupit výhradně podnikatel dle Obch.zák., jež umožňuje sjednat smluvní záruční dobu. Objednáním tohoto produktu automaticky potvrzujete, že objednáváte za účelem podnikání s těmito výrobky.

Ne OpenOffice mu nestaci, kazdej spravnej king ma totiz MS Office. Tak tu nevotravuj s nejakyma OpenOffice. ]:)]:)]:)

Delam si srandu.

Pracuje jedna kolegyne v OpenOfficech a rika : Na ten novy pocitac jeste musime koupit MS Office. Ja povidam : A nestacily by OpenOffice ???

Ona na to : Ne, ne ja delam jen v Officech od MICROSOFTU.

Tak to vidis, lidi uz to od sebe ani nepoznaj, ale stejne chtej porad MS. :!::!::!:

No jo, to holt s lidmi dělá reklama.. Přitom BFU využije tak 10% toho co program umí. Dělal jsem takovej pokus, vzal textový 58 stránkový *.doc uložený z Wordu obsahující navíc obrázky, grafy a rovnice (885kB), otevřel a znova uložil ve writeru opět do formátu doc (694kB) potom jako swx - jen 315kB !! Přitom ač textový soubor *.doc měl velikost jen necelých 80%, byl ve wordu bez problémů čitelný a od původního se lišil jen názvem. Takže openoffice si s doc. poradí skvěle, dokonce lépe než originál word - ten si ovšem s formátem swx ani nešrtne. ;-) Ale je pravda že u excelu je situace přece jen poněkud horší.

Nevím, jestli by ten člověk chtěl OpenOffice. Je sice tak trochu BFU ;-) ale opravdu hooodně využívá PowerPoint - i profesionálně k vydělávání peněz, má v něm udělaných strašně moc prezentací s různými efekty atd. Nevím, jestli by si s tím zcela bez problémů poradil OO? Nejde jen o prohlížení - na to jsou free prohlížeče - ale o tvorbu dalších prezentací a vylepšování stávajících, které má udělány v MS PowerPointu. Můžete se k tomu někdo vyjádřit?

PS: Ten človíček bohužel jaksi nemá ten MS PowerPoint legálně a chtěl by to napravit ;-) proto to shání...

Proc proste nezkusit ty prezentace otevrit v openofficu? Ja jsem legalizoval kancelarsky software v jedne male firme tim, ze jsem jim tam nainstaloval vedle nelegalnich MS Officu ktere tam meli i ten Open Office. Postupne to zkouseli a zjistili ze stejnou praci udelaji tam i tam. A protoze byla opravdu vule legalizovat software, tak sly potom ty nelegalni MS Office pryc. Dulezity je ale pristup k cele veci. Rict si jasne: "Chceme mit software legalne a proto dame sanci alternative k MS Officu." Vetsina lidi to totiz vzda potom co zjisti ze jedno tlacitko vypada v openofficu jinak nez v ms officu a v ramci "pohodli" si tam necha ten soft nelegalne.
Doporucil bych tedy stejny postup...zkusit tomu cloveku tam dat ten openoffice na zkousku, at si vyzkousi v nem pracovat a otevrit sve stavajici dokumenty.

No to je super že Open Office umí 58 stránkový dokument uložit na třetinovou velikost - a nebo dokonce uloží *.doc menší než word!:-D Akorát za prvý to mnoho lidí nezajímá a za druhý tvrdit na základě tohoto že OpenOffice si s doc poradí skvěle, dokonce lépe než originál word je podle mě blbost. Mám dojem že podle těchto kritérií se posuzují programy typu Winrar, Winzip a podobně. Že si Word se swx ani neškrtne je docela logické, kdybych šéfoval vývoji wordu bylo by to zrovna tak. U excelu je - bohužel- situace úplně hrozná.

Myslím že si spojil dohromady dvě věci, které tak nebyly myšleny. To že si OO poradí s doc skvěle je prostě fakt o kterém se může každý přesvědčit, a že zvládne víc formátů je jeho přednost na rozdíl od programů MS které hřeší na svoji dominanci na trhu. To že uloží do stejného formátu o 20% méně je jen taková zajímavost, která s jeho kvalitou souvisí jen okrajově. Že u excelu je situace jiná, nijak neskrývám, jeho ovládání je trochu jiné a kompatibilita s excelem je na základní úrovni. Ale pro běžného uživatele to prostě není důvod k tomu zaplatit za OEM verzi Microsoft Office 2003 Pro CZ přes 9000.- a 15000.- za plnou, uvědom si že je mnoho lidí pro které je to měsíční příjem, je i mnoho firem které už počítají a z vlastní zkušenosti mohu říci že to nejsou zrovna malé firmy, a tak pokud zrovna nepotřebují ty funkce které Calk zatím nemá (a které spousta lidí nevyužije), není co řešit. Navíc v původním dotazu tazatelka hledala co nejlevnější řešení, a tak vyzkoušet OO není špatný nápad..

No já nejsem nějaký fanoušek MS Office ani OO, já jsem ten co to vždycky potom co si zákazník vybere instaluje. Ty MS Office mají opruz se zadáváním čísla, opruz s aktivací. To ty OO nemají ale zase často zákaznící volaj že něco v OO neotevřou -*.xls pochopitelně. Nevím jak je na tom konkrétně powerpoint a jeho náhrada, mě zatím šlo vše co sem v OO otevíral. Jinak ty ceny za Office nejsou levné ale základ je 4,5 za osekaný Office OEM k PC a dole sem popsal jak přes upgrade získat plnou verzi za cca 8500 s daní. Firmy stejně vždycky asoň jedny MS office mají a zbytek méně důležitých počítačů testují s OO.

Myslím si, že kdyby OO byli placené a prodávali se za nějakou rozumnou cenu tak by to spíš bylo lepší-vývoj by se tak nějak pohl, programátoři by mohli pracovat na plný úvazek a ne po večerech a možná i prodej by se zvedl.

S tím že by se některý *.xls vůbec neotevřel, jsem se nesetkal, ale asi je to možné pokud tam byla nějaká makra (naopak jsem jednou viděl že *.doc nebyly po sobě schopny otevřít MSOff. a OO to dokázaly), ale že neodpovídá formátování u tabulek je bohužel fakt se kterým se musí při použití počítat. Většinou není problém to v OO upravit, ale pak to zase neodpovídá v excelu. Tady mají vývojáři ještě hodně práce, ale MS jim to neulehčuje, právě naopak! ;-) Také by se dalo ještě něco dělat s velikostí nainstalovaných OO, s rychlostí nabíhání, nárokům na systém a HW atd. Jinak myslím že jsme si to vysvětlili, a zásadní rozpor v našich názorech nevidím. Je jasné že MSOffice je dnes standard, je jen otázka jestli je to dobře. V každém případě je dobré že je tady zdarma alternativa alespoň pro méně náročného uživatele...

Office pro studenty nemůže používat ke komerčním účelům
default.mspx- dole.

Nejlevněji vyjde koupení MS Works /nesmí být oem, plná verze cca 1000/ plus Upgrade na Office 2003 cca 6000 =cca 7táců plus dph. Ověř si jestli tam je ten powerpoint myslím že je díval sem se na to před týdnem. Jinak krabicová verze za cca 10táců bez daně nebo koupě s počítačem OEM verze /nejde brát s myší a podobně jako dřív windows ani koupit oem v krabici jako jdou windowsy teď/.Stejně v OEM je levnější jen Small Busines a ten j bez PP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru