Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kompatibilita MB+Processora + cena?

Dobry den mohli by ste poradit prosim ci sa mi oplati kupit MB+Processor+2xRam
Na internete som moc dobreho na tuto MB dosku moc necital. Za cenne rady vopred dakujem.

Asus M3A HDMI+Quad-Core processor AMD Phenom 9550 s chladičom
2GB DDR2 RAM 1066 MHz PC8500 KINGSTON Hyper X .cca 2roky pouzivane
cena 120 eur.

Předmět Autor Datum
Na co to chces pouzivat? Grafiku nejaku mas? Alebo tu integrovanu chces pouzivat len na kancelarske…
MM.. 01.12.2010 21:51
MM..
je to 2x 1GB ram. Ano ale ked clovek kupuje od neznameho tak nevie co ma ocakavat. V inteloch sa lep…
Tomas6001 01.12.2010 23:30
Tomas6001
A teraz grafiku nemas ziadnu ci co? Disk nemas ziaden? Phenom su z tych najvykonnejsich (mali najvi… poslední
MM.. 02.12.2010 18:08
MM..

Na co to chces pouzivat? Grafiku nejaku mas? Alebo tu integrovanu chces pouzivat len na kancelarske aplikacie? (ale na ne-hry by bol asi nezmysel kupovat zbytocne tak drahy CPU).
Zdroj mas jaky?

Ci sa ti to oplati alebo nie musis posudit sam, cena za tie komponenty je relativne primerana. Ale nikto nevie ci potrebujes tie komponenty a nestacil by ti novy lacnejsi CPU + nova doska + nova RAM a to cele za povedzme 200eur (a bolo by to mozno aj vykonnejsie, DDR3 RAM a nie DDR2, a hlavne by to bolo nove so zarukou).
Ta u teba ponukana RAM je 2x1GB alebo 2x2GB alebo jak?

P.S. kompatibilne to samozrejme je (od BIOS verzie 0805), viz web vyrobcu http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=P48rppKk4jrc 9pNd&content=specifications a tam si klikni na CPU Support List a scrolluj na phenom x4 9550
Inac predpokladam ze ten kto to predava to 2roky takto pouzival (a teraz len upgradoval dosku+cpu+RAM) takze nechapem otazku o kompatibilite. Urcite mu to 2roky slo.

je to 2x 1GB ram. Ano ale ked clovek kupuje od neznameho tak nevie co ma ocakavat. V inteloch sa lepsie vyznam ako v AMD to som nikdy nemal len som vedel ze existuje nejaky sempron coz je cca ako celeron a athlon co je podobne ako pentium.. Viac mi islo asi o tu cenu. Bude to cca este mesiac v zaruke. V DDR3 je velky rozdiel oproti DDR2? Chcel som povodne kupit len do starsieho pc proc pentium 3Ghz. Ale ked som videl tuto ponuku tak sa mi to zdalo extremne vyhodne 4jadro a doska,pamat za taku cenu. PC by som chcel na 3D modelovanie (rhinoceros,adobe premiere pro..) a hlavne na rychli chod. Ten celeron 2,6 ma uz totalne uziera.

A este jedna vec prosim. Aku grafiku by ste mi odporucali? + k tomu myslim hdd sata 7200 aspon 8MBcash a zdroj aby zvladol aj grafiku co vyberiete. Ram dokupim taku istu aspon 1GB Dakujem za radu!!!

A teraz grafiku nemas ziadnu ci co? Disk nemas ziaden?

Phenom su z tych najvykonnejsich (mali najviac cache) ale hento tam co ponuka ma relativne nizku frekvenciu (2,2GHz) oproti tomu co existuje (dnes existuju aj 3,2GHz apod ale stoja vyse 100eur). Samozrejme ale ze cokolvek je lepsie jak celeron, aj ten 2,2GHz phenom je lepsi.
Rozdiel DDR2/DDR3 nejaky je (hlavne v mensom zahrievani a vyssiej frekvencii), ale zas neni to az tak drasticky rozdiel, RAM nedokupuj jednu ale ked tak dve stejne, aby bol zachovany dualchannel (v tom pripade ale treba pouvazovat aj o novej doske s DDR3 pretoze tusim ze DDR3 su o dost lacnejsie jak DDR2 dokupovat, ale neviem zhlavy pozri si cenniky DDR2 a DDR3).

Grafiku na modelovanie asi nepotrebujes vykonnu pretoze ten model rata aj tak len CPU, ale nie som si 100% isty. Ked chces vykonnejsiu tak musis napisat jaku grafiku mas teraz, jaky mas zdroj presne, a kolko mas na nu penazi. Vykon grafiky umerne zavisi od ceny, takze cena je vpodstate jedine kriterium (a zdroj).
Disk nepotrebujes novy, naco.

Mal by si napisat ze jake komponenty mas teraz, a kolko mas penazi na upgrade, aby sa dalo uvazovat ze co sa oplati.
teoreticky by ti stacilo kupit hento za tych 120eur a strcit to do tvojho terajsieho PC, strcit do neho tvoju terajsiu grafiku (ak mas PCIe grafiku) a mal by si si o dost polepsit oproti tomu celeronu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru