Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kompatibilita MB+Processora + cena?

A teraz grafiku nemas ziadnu ci co? Disk nemas ziaden?

Phenom su z tych najvykonnejsich (mali najviac cache) ale hento tam co ponuka ma relativne nizku frekvenciu (2,2GHz) oproti tomu co existuje (dnes existuju aj 3,2GHz apod ale stoja vyse 100eur). Samozrejme ale ze cokolvek je lepsie jak celeron, aj ten 2,2GHz phenom je lepsi.
Rozdiel DDR2/DDR3 nejaky je (hlavne v mensom zahrievani a vyssiej frekvencii), ale zas neni to az tak drasticky rozdiel, RAM nedokupuj jednu ale ked tak dve stejne, aby bol zachovany dualchannel (v tom pripade ale treba pouvazovat aj o novej doske s DDR3 pretoze tusim ze DDR3 su o dost lacnejsie jak DDR2 dokupovat, ale neviem zhlavy pozri si cenniky DDR2 a DDR3).

Grafiku na modelovanie asi nepotrebujes vykonnu pretoze ten model rata aj tak len CPU, ale nie som si 100% isty. Ked chces vykonnejsiu tak musis napisat jaku grafiku mas teraz, jaky mas zdroj presne, a kolko mas na nu penazi. Vykon grafiky umerne zavisi od ceny, takze cena je vpodstate jedine kriterium (a zdroj).
Disk nepotrebujes novy, naco.

Mal by si napisat ze jake komponenty mas teraz, a kolko mas penazi na upgrade, aby sa dalo uvazovat ze co sa oplati.
teoreticky by ti stacilo kupit hento za tych 120eur a strcit to do tvojho terajsieho PC, strcit do neho tvoju terajsiu grafiku (ak mas PCIe grafiku) a mal by si si o dost polepsit oproti tomu celeronu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny