Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DD Live přes zvukovku TerraTec Aureon 7.1 PCI

Přemýšlím o této zvukovce, protože asi jako jediná na našem trhu umí Dolby Digital Live, takže by posílala na SPDIF zvuk z her v AC-3. Nemáte s ní někdo zkušenosti. Jestli to nevytěžuje moc CPU, jestli ten 3D zvuk je opravdu kvalitní? Pak mi ještě jako poslední možnost připadá nějaká Sound Blaster s digitálním výstupem. Hudba a filmy by šly přes digital a hry přes 5.1 analog. Ale vypadá to, že interní Sound Blaster s dig. výstupem už jdou sehnat jenom ty nové X-Fi a ty jsou zatím ještě docela drahé. :-/

Předmět Autor Datum
Zdravím ťa! :-) V tejto oblasti už mám nejaké skúsenosti a doteraz som mal matičnú dosku, ktorá pod…
Meldo 18.05.2006 17:57
Meldo
Aj ja teba! :-) O zkušenostech s ní se potom určitě poděl. Ta zvukovka má být ve skutečnosti pro ká…
siberian 18.05.2006 18:27
siberian
Neudelas chybu - slysel jsem to pidlikat (och, sorry, HRAT ;-)) a kvalitou (subjektivne) to Blazna A…
mif 18.05.2006 18:22
mif
Takže Audigy jsi měl připojenou přes analog a Aureon přes SPDIF a zapnuté DDLive nebo taky přes anal…
siberian 18.05.2006 18:30
siberian
Audigy pres digital a Aureon pres optiku (IMHO /j./ zadny rozdil). Mluvim tady o subjektivnim pocitu…
mif 18.05.2006 18:37
mif
Tak teď tomu nerozumím. Zkoušel jsi to na nějaké hře? Protože těžko přes digital budeš mít na Audigy…
siberian 18.05.2006 18:46
siberian
Hry neparim. PowerDVD 7 AAP. Vic se tady psat neslusi ;-).
mif 18.05.2006 18:53
mif
Zdravím Tak túto zvukofku sdi určite nekúp, ja som túto chybu urobil - doovody kúpy boli jasné a DD5…
Vincent Vega 31.05.2006 11:30
Vincent Vega
Díky za info. Jinou možnost máš ještě, jak jsem psal, karty od Auzentechu. Fox PC se rozhodli hnusný…
siberian 31.05.2006 16:34
siberian
Nazdar všetci! Od včera už mám doma kartu Auzentech HDA-Xplosion DTS z Anglicka. A poviem vám že je… poslední
Meldo 11.07.2006 17:11
Meldo

Zdravím ťa! :-)

V tejto oblasti už mám nejaké skúsenosti a doteraz som mal matičnú dosku, ktorá podporovala tzv. real-time AC3 5.1 encoding.Tak som si zvykol na taký kvalitný priestorový zvuk,že zvukovku bez kódovania v reálnom čase 5.1 by som určite nechcel!:-/ Tá zvukovka na doske bola to Nvidia SoundStorm a mala super zvuk. Lenže odišla mi doska a musím kúpiť novúu zostavu (kedže tá doska sa už nedá zohnať).Počítač mám prepojený cez optiku do receivera, ktorý všetko rozkódoval do Dolby Digial 5.1 Zvuk je výborny, všetko je priestorové a dynamické.Teraz mením zostavu a určite si budem kupovať Terratec Aureon 7.1 PCI (možno asi tak za týždeň by som ju mal mať), pretože veľmi málo dosiek má taký typ zvukovky.Ešte som ju síce nepočul,ale určite bude mať super zvuk (veď je to známa značka a má so zvukom veľa skúseností)a určite bude mať aj nízke zaťaženie CPU (rátam okolo 4- max10%) Mal som aj Creative X-Fidelity, ale bol som sklamaný, pretože nedokáže v reálnom čase kódovať zvuk do Dolby Digital a ani cez optiku vypustiť 5.1 kanálový zvuk (len 2.1)a celkovo ten zvuk sa mi moc nepáčil (je to len komerčný klam celé X-Fidelity) Mám to osobne odskúšané, nič moc.Hneď som ju predal.
Takže ti jednoznačne odporúčam kúpiť si tú zvukovku Terratec Aureon 7.1 PCI. Nič v lepšej cene a s kódovaním Dolby digital nie je. :-D Ver mi.

Veď keď ju budem mať, tak ti môžem dať malú recenziu.

Tu je môj mail keby niečo meldo23@gmail.com

Maj sa.

Aj ja teba! :-)

O zkušenostech s ní se potom určitě poděl. Ta zvukovka má být ve skutečnosti pro kámoše. Rozhoduje se ještě mezi touhle a kartami Auzantech HDA X-Mystique a X-Plosion, které mají výborné výsledky v zahraničních testech. Ta X-Plosion dokonce umí realtime kódovat do DTS! Ale vyplatí se koupit jedině v zahraničí. V Česku ceny X-Mystique jsou předražené a model X-Plosion tu snad ani nikdo nenabízí.

Neudelas chybu - slysel jsem to pidlikat (och, sorry, HRAT ;-)) a kvalitou (subjektivne) to Blazna Audigy predci (snad za to muzou Sensaura algoritmy :?:). Ma to az neskutecny dynamicky rozsah! Kde Audiginka sycela v tichych pasazich a chroptela v "loadu", tam Aureon prednasel nadherne citelne a dynamicke zvuky. Vytizeni CPU je o dve tri procenta vyssi, nez u konkurence, ale asi nemas "ctyryosmsestku", ze ;-)? Za bratru patnact set vsema deseti. Uf...

Zdravím
Tak túto zvukofku sdi určite nekúp, ja som túto chybu urobil - doovody kúpy boli jasné a DD5.1 z hier veru nevie viac ako 3-4 zvukovky na trhu.
Ale je to strašné, po dvoch týždnoch som ju vrátil, kúpil som ju z ALZASOFTU, neskutočné čo tá vedela spraviť.
MYslím, že problém hlavne s ovládačmi/písal som výrobcovi, kedy bude nový ovládač / že vraj skoro, už je tomu 2 mesiace a nič.
Karta ani len nainštalovať nešla poriadne, v 3-och kompoch som skúšal/ driver spoľahlivo mrzne/prepínanie medzi režimami DIG/AN/DD5.1 sa neobíde bez reštaru nečakaného/ praskanie úplne f každej hre/zvuk horší ako hrozný

Pripojím ti ešte recenziu od majiteľa, ktorý má rovnaké pocity
"www.theinquirer.net"
Ako som napísal do e-shop kde som ju kúpil, a doporučil som jej stuahnutie z ponuky - už sa tam nevyskytuje-našťastie..
Je to škoda,lebo teraz ozaj neviem akú kartu kúpiť, keď potrebujem LIVE ENCODING...

Díky za info. Jinou možnost máš ještě, jak jsem psal, karty od Auzentechu. Fox PC se rozhodli hnusným způsobem využít toho, že to nikdo jiný u nás neprodává a nasadili nehoráznou cenu: 6168 Měli by si nafackovat. V zahraničí: wheretobuy.html jde tato karta sehnat za poloviční cenu, třeba tady: http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Online_Catal ogue_HiTeC_699.html za nějakých 1800. Pak je ještě možno koupit dražší X-Plosion, co umí dokonce real-time kódovat do DTSka.

Nazdar všetci!

Od včera už mám doma kartu Auzentech HDA-Xplosion DTS z Anglicka. A poviem vám že je to super karta s vinikajúcim zvukom. Drivery majú ešte nejaké drobné muchy,ale nové verzie by to mali odstrániť.
Karta ma vyšla dokopy s prepravou 100 libier co je v pohode cena.:-D

Majte sa!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru