Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sluchátka Koss Porta Pro, aneb zapomeňte na kvalitu...

Jelikož moje už více jak 15 let staré sluchátka Koss GT5 prakticky už nemají žádné molitany na sluchátkách, tak jsem se rozhodl si koupit konečně nové sluchátka a řekl jsem si, že prubnu tolik opěvované Koss Porta Pro, které kdysi byly poněkud dražší než za kolik se dají koupit dnes. Ale už při první skladbě se mi do uší nahrnuly těžce dunivé basy a potlačené až zastřené středy, takže pocit prostorovosti mě známé skladby byl ve kvalitě těžkých low-end sluchátek. Nějak se mi to nezdálo a hledal jestli někde není něco špatně, ale nebylo. A to neposlouchám zrovna žádnou akustickou hudbu, ale elektronický Industrial. Tak jsem je porovnal s Koss GT5 a hle vše zní jak má, nic není zastřeno ani zaduněno, prostě zvuk jedna báseň. Upřímně řečeno jsem kvalitou sluchátek Koss Porta Pro dosti zklamán a nechápu, co dělá tyto sluchátka tak úspěšné, že se prodávají už 25 let a navíc ten systém hlavového mostu je naprostá šílenost, kterou snad ocení jen turisti. Původně jsem si myslel, že kvalita za ty roky vzala i u sluchátek Koss za své, ale jak jsem narazil na toto vlákno, http://forum.koss-porta-pro.cz/viewtopic.php?t=266 &sid=4b2c33607a6230004c72ca3ba6fb23c5
kde se toto téma probíralo, tak jednoznačně souhlasím, že Koss Porta Pro není žáden zvukový zázrak ve své třídě, jak je spíše marketingově prezentován, ale osobně bych tato sluchátka nazval módním doplňkem dnešních pubescentů, pro které je vizitkou rádoby kvality.

Nakonec jsem z dalšího poslechu Koss Porta Pro rezignoval a objednal nové molitany pro své staré Koss GT5 a provedl jejich důkladné vyčištění a sluchátka Koss Porta Pro, co by těžký Low-End, který je navíc dávno zvukově překonán, zabalím do kožené brašničky jež jsou součásti těchto nepovedených sluchátek a s radostí je daruji někomu z rodiny pod stromeček.

Takže pokud si budete chtít koupit opravdu kvalitní sluchátka, zapomeňte na Low-End sluchátka Koss Porta Pro a porozhlédněte se raději po jiných. Bohužel poměrně levná sluchátka GT5 s opravdu kvalitním zvukem, který je spíše výsadou daleko dražších sluchátek, se již nevyrábějí. Problém je také ten, že kvalitu zvuku sluchátek Koss GT5 už lze asi najít pouze u uzavřených sluchátek, tj. s mušlemi, které ovšem ne každý vydrží mít dlouho na hlavě, což je i můj případ. Berte můj příspěvek jako drobnou recenzi na zvukovou kvalitu sluchátek Koss Porta Pro. Podotýkám, že jsem se dříve dosti aktivně věnoval kvalitní audio technice, než jak je prezentována dnes v podobě různých chrchlátek, která s reprodukcí kvalitních přístrojů nemá pranic společného, snad jen, že to hraje :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, nemohu než souhlasit s každým Vaším slovem v hodnocení Koss GT-5, jen mi prosím prozraďte…
honza123456 28.12.2019 12:27
honza123456
zavolejte si do servisního střediska Eurostar-Ostrava, dají se normálně koupit Takže nedají? Dotaz… poslední
karel 28.12.2019 12:37
karel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru