Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hlavička emailu

Dobrý den,
mohli by jste mi prosím poradit, jestli se dá z hlavičky potvrzení o nedoručení (doručení) emailu vyčíst, kým byl email, ke kterému se toto doručení váže, přeposlán nebo stažen na adresu, kam původně nebyl poslán? Přišlo mi potvrzení o nedoručení emailu z adresy, na kterou jsem email neposílal, a potvrzení o přečtení z adresy, kam jsem ho posílal. Message-ID u obou potvrzení je stejné. Používám Outlook Express, napojený na seznam.cz. Děkuju. Honza

Předmět Autor Datum
"kým" určitě ne.
touchwood 21.12.2010 07:54
touchwood
Děkuju za odpověď. A jde alespoň říci, jestli původní zpráva byla přeposlána nebo ztažena?
jan.alenka 21.12.2010 07:59
jan.alenka
když ti přijde "doručenka", znamená to, že zpráva byla doručena, nikoli přečtena. Pokud ti přijde zp…
touchwood 21.12.2010 08:06
touchwood
Můžu se tě, prosím ještě trochu hloupě zeptat, spíš se ujistit, že jsem to pochopil? Pokud pošlu ema… poslední
jan.alenka 21.12.2010 08:24
jan.alenka

když ti přijde "doručenka", znamená to, že zpráva byla doručena, nikoli přečtena. Pokud ti přijde zpráva o přečtení, znamená to, že uživatel zprávu přečetl.

Co se týká té "nedoručené" zprávy, typický model je, že daný mailbox má nastaveno automatické přeposílání (kopie) pošty jinam, např. na mobil (což je taky poštovní schránka) a tato schránka je/byla v dané době plná. Nemá to nic společného s doručením pošty do mailboxu, do kterého jsi to poslal ty. To, že to je automatizovaný proces na úrovni MTA (nikoli MUA), dokládá fakt, že ti přišla nedoručenka, a tedy že nebylo modifikováno pole odesilatele.

Můžu se tě, prosím ještě trochu hloupě zeptat, spíš se ujistit, že jsem to pochopil? Pokud pošlu email na adresu lenka@seznam a přijde mi nedoručenka od lenka@seznam, znamená to, že email byl sice na adresu lenka@seznam doručen, ale zároveň i někam přeposlán, tam se ale nevešel, tak mi byla doručena nedoručenka. Je to tak dobře? Zádrhel je ale v tom, že jsem žádný email na lenka@seznam neposílal. Posílal jsem ho na tonda@seznam, odkud mi přišla zpráva o přečtení. Záhadou pro mě je, že nedoručenka od lenky a zpráva o přečtení od tondy mají Massage-ID emailu, který jsem poslal jen tondovi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru