Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jak připojit tiskárnu přes wifi

Mám DSL modem/router s vestavěným print serverem, ke kterému je přes USB připojena tiskárna. Dva počítače, které jsou připojené přes ethernet kabel do routeru s tiskárnou bez problémů komunikují. Na jeden LAN port routeru je připojený AP Airlive, přes který se připojuje na internet notebook. Připojení na internet funguje. Pokouším se (zatím neúspěšně) na tomhle notebů nainstalovat tu tiskárnu. Dělám něco blbě nebo to prostě takhle nejde?

Předmět Autor Datum
jít by to mělo úplně normálně. Vytvoř si tiskový port (v drtivé většině se jedná o klasický HPraw po…
touchwood 25.12.2010 11:22
touchwood
Dík za reakci. Já jsem hlavně potřeboval vědět, jestli se nepokouším o nemožné abych s tím neztrácel…
jirka44 25.12.2010 11:44
jirka44
má ten home ntb povolenou výjimku na firewallu - sdílení souborů a tiskáren? v průvodci přidání tisk…
lední brtník 25.12.2010 12:03
lední brtník
FW mám samozřejmě zatím vypnutý. Ale už jsem na to přišel. Chyba byla ve jménu tiskárny. Já jsem zad… poslední
jirka44 25.12.2010 12:10
jirka44

jít by to mělo úplně normálně. Vytvoř si tiskový port (v drtivé většině se jedná o klasický HPraw port na portu 9100/TCP nebo 9101/TCP, podle toho, kolik USB nebo paralelních portů je na routeru, případně o LPR (515/TCP) port) a na něj navěš ovladač tiskárny. IP adresa je adresa routeru.

P.S.: Předpokládám, že ten airlive běží jako čisté AP.

Bohužel nepíšeš o jaká zařízení se jedná, tak nemohu poradit konkrétněji.

Dík za reakci. Já jsem hlavně potřeboval vědět, jestli se nepokouším o nemožné abych s tím neztrácel čas zbytečně. Proto taky neuvádím konkrétnosti, některé ani nevím. Ten router je nějaký U.S.Robotic a má jeden USB port. AP je WL5460AP a umí jenom čisté AP. Nerozumím tomu "vytvoř si tiskový port". Ty tiskárny, které jsou připojené kabelem jsem připojoval normálně přes průvodce (jeden PC má W2k, druhý Vista), žádný tiskový port jsem dělat nemusel, průvodce si to nějak nakonfiguroval sám. Teď se o totéž pokouším na NB s XPHome, a tu tiskárnu na síti nevidí. Znám adresu tiskárny, tak jak ji vidí ostatní PC - 192.168.1.1:1631.

FW mám samozřejmě zatím vypnutý. Ale už jsem na to přišel. Chyba byla ve jménu tiskárny. Já jsem zadával jméno, které jsem opsal z jednoho z těch PC. Teď jsem vlezl do konfigurace routeru a zjistil, že router použil default jméno, které je 192.168.1.1:1631/printers/My_Printer což jsem netušil. Děkuju za rady a značím vyřešeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru