Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová TV: plazma či LED

Nie, plazma pouziva iny sposob zobrazovania, len urcite body nerozsvieti (AFAIK), tak dosiahne dokonalu ciernu, ale ine farby, aj bielu zobrazuje lepsie LCD. Som len amater, takze su to moje dojmy, ale videl som u kamarata v NAY asi 20 TV, vedla seba LCD a plazmu - rovnaky rezim, nie dynamicky* a biela na plazme vyzerala ako spinavy sneh, pri LED bol rozdiel este zretelnejsi. Okrem toho LCD/LED ma koli odlisnej technologii aj ostrejsi obraz pri HD, pri SD ma lepsi obraz plazma, prave koli tomu ze obraz "zahladzuje".

* Dynamicky kontrast som videl a vyzera to strasne, aj ked som amater, tak je to nieco ako preexponovana fotka, cudujem sa ze to ludia nevidia.

Samozrejme, niektore LCD zobrazuju ciernu ako modru alebo inu farbu, tie by som vratil vyrobcom, nie je mozne aby sa nieco take v dnesnej dobe predavalo, ked spravnu (aj ked nie dokonalu) ciernu dokazali zobrazil LCD uz pred takmer 10 rokmi.

Inak sa nechcem hadat, teraz nekupujem TV, mozno len monitor a tam na vyber nemam, ale keby som sa rozhodoval medzi plazmou a LCD, nemal by som jasneho vitaza.

Snad pride skoro nastupca, ale mozno to ani vyrobcovia nechcu, co by ziskali tym ak by teraz prisla technologia ktora ma kvalitnejsi obraz a niekolkonasobne vyssiu zivotnost? Ked si kazdy vymeni CRT na LCD/plazmu, tak potom mozno s niecim novym pridu (myslim masovo, nove technologie uz existuju).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny