Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová TV: plazma či LED

Zdravim. Dneska nám kiksla TV (ještě CRT), tak vybíráme novou. K TV bude připojen satelit, možná i obyč DVD přehrávač.
Požadavky:
- úhlopříčka 37" (94cm)
- rozhodujeme se mezi technologií plasma či LED
- cena do 15 000 Kč.

Co byste doporučili? Máte možnost někdo tyto dvě techbologie srovnat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No úhlopříčka může být i 42" (106 cm). Je to dilema, plazma má lepší černou a lepší pozorovací úhly,…
ferokulda 31.12.2010 02:12
ferokulda
Koupil jsem si plazmu od Panasonic 3D TX-P46GT30E a naprostá spokojenost, fámy že plazmy se vypalují… poslední
LukasBlade 28.07.2011 23:08
LukasBlade
Necital som vsetky reakcie, len niektore, ale je dolezite aky zdroj TV signalu bude, viem ze uz si s…
Dreamer 04.01.2011 01:00
Dreamer
Ahoj, možná si pletu pojmy s dojmy, ale když říkáš že "Plazma ma lepsiu ciernu" neznamená to že má i…
Karel_ 04.01.2011 08:42
Karel_
Nie, plazma pouziva iny sposob zobrazovania, len urcite body nerozsvieti (AFAIK), tak dosiahne dokon… nový
Dreamer 04.01.2011 12:49
Dreamer

No úhlopříčka může být i 42" (106 cm). Je to dilema, plazma má lepší černou a lepší pozorovací úhly, LED zase menší spotřeba a je to nevější technologie.
A doporučujete při úhlopříčce 42" HD ready či Full HD, i když pro to zatím nemám využití?

Koupil jsem si plazmu od Panasonic 3D TX-P46GT30E a naprostá spokojenost, fámy že plazmy se vypalují, snadno poškodí a vše kolem jsou hlouposti, osobně bych doma už nechtel ani LCD natož LED LCD, tyto tv mají přímo katastrofální dobu odezvy, například Samsung, doba odezvy od 2ms do 6ms - KATASTROFA !!, moje plazma má odezvu 0.001 ms !! a to je pořádně znát, ale prostě Plazmy mají vžité neduhy a odpůrci odmítají že už u těchto tv nejsou. O tom že Plazmy narozdíl od LCD a LED LCD neničí zrak a nemají tudíž předepsanou minimální vzdálenost pro sledování ani nemluvě.

Necital som vsetky reakcie, len niektore, ale je dolezite aky zdroj TV signalu bude, viem ze uz si sa rozhodol, tak len kratko...

Plazma ma lepsiu ciernu, lepsie zobrazuje rychle pohyby, je nachylnejsia na poskodenie, transport...

LCD/LED ma lepsi kontrast, nemyslim dynamicky rezim, ktory tu niekto spominal, to je strasne, ale standardny rezim LCD a plazma, videl som vedla seba a LCD je na tom ovela lepsie, dalej ma ostrejsi obraz pri HD zdroji.

Takze este rada, ak satelit tak urcite uz HD s HDMI. Nova a CT uz v HD vysielaju (nie vsetko nativne), Markiza sa na to chysta v najblizsich mesiacoch, platenych HD kanalov je tiez stale viac. K tomu napr. Skylink alebo aj UPC, ale tam bol naposledy obraz ne-HD kanalov hrozny, neviem ci sa to zmenilo.

Nie, plazma pouziva iny sposob zobrazovania, len urcite body nerozsvieti (AFAIK), tak dosiahne dokonalu ciernu, ale ine farby, aj bielu zobrazuje lepsie LCD. Som len amater, takze su to moje dojmy, ale videl som u kamarata v NAY asi 20 TV, vedla seba LCD a plazmu - rovnaky rezim, nie dynamicky* a biela na plazme vyzerala ako spinavy sneh, pri LED bol rozdiel este zretelnejsi. Okrem toho LCD/LED ma koli odlisnej technologii aj ostrejsi obraz pri HD, pri SD ma lepsi obraz plazma, prave koli tomu ze obraz "zahladzuje".

* Dynamicky kontrast som videl a vyzera to strasne, aj ked som amater, tak je to nieco ako preexponovana fotka, cudujem sa ze to ludia nevidia.

Samozrejme, niektore LCD zobrazuju ciernu ako modru alebo inu farbu, tie by som vratil vyrobcom, nie je mozne aby sa nieco take v dnesnej dobe predavalo, ked spravnu (aj ked nie dokonalu) ciernu dokazali zobrazil LCD uz pred takmer 10 rokmi.

Inak sa nechcem hadat, teraz nekupujem TV, mozno len monitor a tam na vyber nemam, ale keby som sa rozhodoval medzi plazmou a LCD, nemal by som jasneho vitaza.

Snad pride skoro nastupca, ale mozno to ani vyrobcovia nechcu, co by ziskali tym ak by teraz prisla technologia ktora ma kvalitnejsi obraz a niekolkonasobne vyssiu zivotnost? Ked si kazdy vymeni CRT na LCD/plazmu, tak potom mozno s niecim novym pridu (myslim masovo, nove technologie uz existuju).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru