Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC nejde zapnout

Dobrý den,
prosím o pomoc s následujícím problémem:
v průběhu hry se mně z ničeho nic vypnul počítač. Bohužel v okamžik vypnutí jsem nebyl přítomen, takže nevím, co se vlastně stalo. Poté se mně PC už nepodařilo zapnout, tzn., že po zmačknutí tlačítka se nic nedělo. Následně jsem PC rozebral a zjistil, že po opětovném zapojení napájecího kabelu do proudu se mně rozsvítí pouze časový údaj na věži (Asus Terminator T2-R) a to ještě s časem 12.00-předtím se vždy zobrazil správný čas). Žádný z větráků se ale neroztočí (jen se lehce mihne větrák zdroje při prvním zapojení do zásuvky, asi o 1 mm). Pak jsem zkusil odpojit jen větev na grafickou kartu (Gainword n Vidia Ge Force 6600 GT, AGP 8X 256 MB) a napájecí zdroj opět fungoval a všechny větráky v PC se také rozběhly (grafická karta ale nemá viditelné známky poškození). PC se tedy bez zapojení GK rozběhne, tzv. stále běží, ale na monitoru nic nenaběhne a ukazuje, že je bez signálu. Do BIOSU se nedostanu, protože nejde PC. Je možné rozběhnout PC s Windows i bez grafické karty?
(pozn.: všechny nečistoty z vnitřku PC a větráků jsem důkladně odstranil)
Vůbec si nevím rady, v čem může být problém: špatná grafická karta nebo slabý zdroj (Asus, 200 W)? (PC sestavu mám už cca 5-6 let a vše fungovalo bez problémů i s 200 W zdrojem). Jak je možné ještě zjistit, co je špatné a co mám koupit: zdroj nebo graf. kartu?
Předem Vám děkuji za jakékoliv rady.

Předmět Autor Datum
to ze se vyautoval zdroj je jasne z toho, ze se PC vubec nerozbehl. jestli vzal neco sebou (napr. tu…
Redmarx N 04.01.2011 07:55
Redmarx N
Osobně bych si tipoval taky na zdroj. 200W je docela málo, tzn. mohl běžet dlouhodobě na hranici své…
K. 04.01.2011 08:07
K.
Děkuji všem za ochotu a rady, bohužel náhradní zdroj nemám a zatím nechci riskovat, že zbytečně vyho…
Marbikas 05.01.2011 08:36
Marbikas
Dokud nezkusíš jiný zdroj (třeba vypůjčený) tak se dál nehneš.
M-Pol 05.01.2011 08:54
M-Pol
Smiř se s tím, že zdroj umírá, a není při prvním zapnutí už ani schopný roztočit disk, proto ta hláš…
Kachlík 05.01.2011 09:01
Kachlík
neodpovídám na dotaz ale nevím jak dát nove téma tak bych se chtel zeptat zde mám windows xp grafika…
Tomas7763 07.02.2011 16:16
Tomas7763
jo a grafika je 512 nato jsem zapomel víc z mzoho nevím
Tomas7763 07.02.2011 16:18
Tomas7763
Zkus nouzový režim a odinstalovat toho Avasta. Nevím, co tě to popadlo instalovat dva antiviry souča…
Pytlík 07.02.2011 16:25
Pytlík
nic mi nepomáhalo žádne klávesové zkratky a komp bohužél nejde ani zapnout ale dík :D jinak v PC se… poslední
Tomas7763 07.02.2011 19:28
Tomas7763

Osobně bych si tipoval taky na zdroj. 200W je docela málo, tzn. mohl běžet dlouhodobě na hranici své výkonnosti.
Je vhodné při nákupu počítačového zdroje vybrat takový zdroj, který má dostatečnou výkonnostní rezervu - pak se tak nepřehřívá, nehlučí atp.
Nicnéměně 5-6 let provozu i tak je docela dlouho.

Děkuji všem za ochotu a rady,
bohužel náhradní zdroj nemám a zatím nechci riskovat, že zbytečně vyhodím peníze za nový. Souhlasím s Vámi, že zdroj je pravděpodobně už slabý, ale nejdříve se chci doprátrat, co je skutečnou příčinou (karta, deska, zdroj ??).
Nicméně jsem se už trochu pohnul vpřed. Vyndal jsem fyzicky grafickou kartu a nainstaloval ovladač karty ze zákl desky a světe div se, PC opět běží i s Windows. Jen se obávám, aby mně PC stejně nekleknul. PC funguje, i když se při startu i teď objevují následující problémy:

Při zapnutí se rozběhnou jen větráky a hučí naplno a na monitoru se objeví, že není signál a PC nejde tlačítkem vypnout. Pak vyndám napájecí kabel ze zásuvky opět ho zapojím, zmáčkunu start a PC se rozběhne a na černé obrazovce se objeví hláška, že mám vložit cd, protože není žádný disk(když dám enter-text se neustále opakuje řádek po řádku). Když pak zmáčknu ctrl+alt+del PC se rychle restartuje a vše naběhne i s Windows. Vůbec to nechápu. (asi ten krám celý vyhodím 3-[)
Prosím, pokuste se mi ještě poradit.

Smiř se s tím, že zdroj umírá, a není při prvním zapnutí už ani schopný roztočit disk, proto ta hláška o vložení cd. Možná ani nezabil tu grafickou kartu, co jsi vyndal, takže by bylo nejlepší co nejdříve (nejlépe ihned :-)) pořídit nový, výkonem adekvátnější (kvalitní 350 - 400W by to měl utáhnout s dostatečnou rezervou). Vyhni se značkám, jako jsou Redstar, Xilence, Eurocase, ber minimálně Fortron (byť už ani tam kvalita nejspíš není, kde bývala), Chieftec, Seasonic… A myslím, že do 1000,- Kč by ses měl vejít…

neodpovídám na dotaz ale nevím jak dát nove téma tak bych se chtel zeptat zde
mám windows xp
grafika ati radeon hd 3850
zakladovku msi P965 platinum
zdroj max 500w
2 ramky značku nevim jedna 1 giga druhá 2
Jde oto, nedávno jsem vlolal přes skype a nod 32 se mi neaktualizoval a tak jsem si mezitim stahl avast . ale! při instalaci avastu se mi to na konci seklo tak jsem to restartoval na tvrdo. A pak mi to najelo do windowsu v poho aale když jsem se přihlásil tak se to dost sekalo skoušel jsem to pořad do kola reset-učet-reset-učet udelal jsem to tak asi 3x a pak se to nezaplo komp mi jen přeblikl . Skoušel jsem nový zdroj ale nic . Prosim každý kdo neco kompech ví a ví co by to mohlo způsobovat tak prosim napište každá rada je mi užitečná dík.:-|

PS: omlouvám se za hrubky v textu atd...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru