Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodloužení signálu WiFi

Neni jednodussi natahnout dalsi kabel a dat tam access point? Pokud pouzijes repeater, pojede na stejnem kanalu jako klienti a klesne ti propustnost... Nebo se mylim?

PS: potkan me predbehl...

jinak z http://www.marigold.cz/item/wds-pro-pohodlnou-stav bu-vetsi-wifi-site:

WDS lze použít ve dvou základních režimech, přemostění a opakovače.
Při přemostění je pouze předáváno internetové spojení z jednoho přístupového bodu na druhý, není ale povoleno připojení klientů. Naopak při funkci opakovače je možné, aby se distribuovalo nejenom spojení mezi přístupovými body, ale také aby přístupové body poskytovali své služby klientům. Funkce bezdrátového přemostění je zajímavá spíše pro spojení dvou LAN sítí, naopak bezdrátový opakovač je zajímavý pro vytváření většího pokrytí bezdrátovou sítí bez dalších nákladů na připojování jednotlivých přístupových bodů do internetu.

Nevýhoda: WDS propojuje přístupové body na stejném kanálu, na jakém připojuje klienty. Důvod je jednoduchý - přístupové body nemají dvě radiové části a tak si musí vystačit s prací na jednom kmitočtu. To vede ke snížení propustnosti a zvýšení zarušení, rychlost jde dolů a to je daň za finanční i časovou úsporu. Rychlost na každém skoku bezdrátového opakovače je zhruba polovinou rychlosti přechozího skoku.

Pozor: žádné dynamické klíče! WDS nepodporuje zajíštění dynamickými klíči, takže funkci WPA musíte vypnout. Je možné používat pouze statické WEP klíče a podle některých praktických zjištění se vyplatí, v případě, že něco nefunguje, vypnout i je. WPA nelze používat ani mezi přístupovými body ani mezi klienty a přístupovými body…

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny