Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zjistit závadu PC, které nestartuje.

Existuje způsob, jak zjistit závadu počítače? Synův PC se několikrát při hraní méně náročných her samovolně "kousl" a nyní nejde vůbec nastartovat. Nedokáži zjistit, zda je vadná deska, procesor, nebo zdroj. Zkoušel jsem PC nastartovat v minimální konfiguraci, zkusil jsem prohodit paměti, vyměnit grafiku, ale po zapnutí to ani nepípne. Vyzkoušel jsem i jiný zdroj, který v jiné PC funguje. Pokud bylo vše v pořádku, po zapnutí se ozvalo jedno pípnutí a vše fungovalo. Všechny větráky se točí, standby LED svítí. Deska Asus P5P800, Pentium 4 3GHz, 2GB Kingston (2x1GB moduly). Jestli někdo dokáže poradit, předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Před časem jsem tady hledal rady, co dělat s nestartujícím PC. Postupně jsem vyměnil základní desku,…
bretee 23.01.2011 10:40
bretee
Dobrý večer, jsem bez radný mám stejný problém jen mi přijde divné, že kondenzatory jsou bez porušen…
Tress 13.01.2013 18:22
Tress
dobré odpoledne, zkusil bych reset cmos a pak jiný zdroj. poslední
lední brtník 13.01.2013 18:33
lední brtník

Před časem jsem tady hledal rady, co dělat s nestartujícím PC. Postupně jsem vyměnil základní desku, procesor i zdroj. Jediné, k čemu jsem se dostal, je, že PC spustím a po cca 10 vteřinách se samo vypne, aniž by se na monitoru cokoliv objevilo. Vyzkoušel jsem dvě grafiky a několik pamětí. Dokáže někdo poradit? Předem díky za každý tip.

Dobrý večer, jsem bez radný mám stejný problém jen mi přijde divné, že kondenzatory jsou bez porušení. Zdroj jsem vyměnil za nový, velikost RAM jsem postupně měnil nejdřív 2GB a potom až 8GB (full). Deska je od ASUS P5QL osazená CPU core 2 quad Q8200. Udělal jsem vše co píšete v tomhle vláknu dokonce jsem i PC vyčistil od 4letého prachu ale i tak nic. Ještě mě napadlo jestli by nepomohlo vyměnit Baterii na MB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru