Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí studio

Dobrý večer,

jen v rychlosti se chci omluvit, že nevím, do jaké kategorie zařadit hudební aparaturu... :-)

Jsem vášnivý muzikant a konečně jsem si dal dohromady domácí studio. Pokusím se Vás vtáhnout do představy, jak to mám vše propojené, poté Vám popíšu mé problémy.

Mám klávesy Korg propojené s mixpultem Behringer Xenyx 802 (jacky 6, 3 mm z obou stran; dva kabely - L/R), vedoucí do STEREO AUX RETURN. Mikrofon Behringer C-3 propojený se zmíněným mixpultem klasicky XLR konektorem. Mixpult propojený se zvukovou kartou ASUS Xonar DS (vstup i výstup). A teď to podstatné. Sluchátka (jack 6, 3 mm) propojená s mixpultem jsou ovladatelná přímo na něm, což znamená, že pokud chci slyšet cokoliv vycházející z PC, tak to uslyším, ale musím mít zapnuté tlačítko CD/TAPE TO CTRL a ovládám hlasitost přímo na mixpultu (PHONES/CTRL ROOM). Vše je v pořádku a krásně funguje, až na tyhle dvě podstatné věci, které mě trápí:

1. Když mám zapnuté tlačítko CD/TAPE TO CTRL, tak slyším jak mikrofon, tak hudbu z PC, což je v pořádku, ale ten mikrofon bohužel s prodlevou něco okolo půl vteřiny. :-( Když naopak tlačítko vypnu, tak neuslyším nic, co v PC spustím, ale mikrofon šlape bez jakékoliv prodlevy. Zajímalo by mě, jestli se v tomhle někdo pohybuje a má tušení, kde by mohla být chyba.

2. K nahrávání používám program ACID Pro 4.0, ale když v něm spustím své nahrávky, tak se mi zblázní zvuk, začnou pískat a chrčet bedničky a ve virtuálním MIXERU, ve zmíněném programu, mi naskočí "-INF", čemuž absolutně nerozumím a musím přehrávání stopnout. Někdy to po pár vteřinách přestane samo, ale opět zase začne.

Otevřel jsem si ve Windows 7 funkci SLEDOVÁNÍ PROSTŘEDKŮ a označil proces acid40.exe a nafotil při naskočení chyby. Zvýšilo se mi zatížení procesoru cca o 30-40% (mám 2*2 GHz) a ještě jsem si všiml nějakých změn u frekvencí, ale nevím, co to všechno znamená. V počítačích se nijak extra nevyznám, i když jsem si to celé zprovozňoval a zařizoval sám.

Udělal jsem pár snímků, viz. níže...

Děkuji všem, co jste byli ochotni dočíst můj článek až sem a doufám, že se najde někdo, kdo mi brzy poradí :-)

S pozdravem

Lip4neK

MÉ SCREENY:

http://2i.cz/f9734963b0

http://2i.cz/ca407a5083

http://2i.cz/ac261c36e5

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny