Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz a 2x - mám vypnout body obnovení?

když něco čteš, uvědom si že je to psané v nějakém kontextu - že to reaguje na problém se kterým se sem někdo přihrne. čili co je psáno nemusí být dogma pro všechny případy.

body obnovení už řešili předkolegové. 4 z 5 brtníků touto funkcí pohrdají a nepotřebují ji, nebo je z nějakého důvodu malý disk - třeba asusek901 má céčko 4gb.
nebo si někdo zapere daty systémový disk, a windows mu nechcou fungovat - pak je rozumné obětovat tuto trapáckou funkci, a získat tak čas na řešení.

omezený účet používám všude, i na jednouživatelském pc jako je zmíněný netbook. případný spuštěný vir (nebo instalátor spyware) zdědí jen taková práva, jako má uživatel co ho spustil. omezená=žádná co mohou poškodit systém.
a nemusím se otravovat s aktualizací antiviru, antispyware ... k ničemu je nepotřebuju.
domácím instalátorům, kteří nemohou žít bez instalací kradených aplikací nebo bez admošského účtu na netu, pak nezbývá než mít tyto blbosti nainstalované, a hádat se v diskusích který sw je na jejich škole považován za lepší. (je to jedno, stačí když jsou přiměřeně aktualizované)

ms už po letech a desítkách miliónů zavirovaných pc pochopil, že autorun je smrtelná blbost. kterási aktualizace funkci "open" pro výměnná média vypíná. dnes autorun může akorát zobrazovat ikonu, a nabízí popisek k datovému médiu pro volbu co s obsahem.
já autorun zakazuju rovnou, zároveň umisťuju na všechny flashky/sd karty vlastní autorun.inf s identifikační ikonou.

už zas čističi: tyto programy necleanují nic užitečného proto se jimi nezabývám. leštit cache nepotřebuju, recent záznamy se přepisují samy, ukládání cookies třetích stran mám v prohlížeči zakázané.
nepoužívám čističe něčeho co nemá smysl, místo toho mám přehled o procesech - proč mi běží v paměti.
chyby nehledám v málo vyčištěném pc, ale podívám se do prohlížeče událostí k čemu došlo.

cookies z ie: některé spywarodajné aplikace si mohou spustit ie na pozadí, nebo používat jeho část.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny