Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV karta a nahrávání videa

Již jsem skoro rozhodnut pro koupi TV karty, a tak nastala doba na nějaké otázky ohledně nahrávání videa:

TV kartu chci hodně využívat pro záznam TV pořadů.
a tedy:
1, je jedno jakou koupím kartu? Předpokládám to umí ukládat všechny karty ve stejném formátu/kvalitě.. Plánuju koupit Aver TV GO za 1100 Kč
Co mi přinese pokud si koupím kartu o 6 stovek dražší?

2, jeden maník nahrává pořady takovým způsobem, že je nahraje a pak je několik hodin "zpracovává", od jiných lidí na DC chatu jsem slyšel, že nahravají přímo do AVI.
Proč to tedy ten maník, co má dost slušný komp (P4 3,2 GHz 2 MB cache, 4096 MB RAM) dodatečně zpracovává? Co tím získá? Prý že nezpracované to má hodně GB a musí to zkomprimovat..

3, umí tedy všechny, i ty nejlevnější karty to ukládát přímo do AVI tak, ať není nutné to nějak dodatečně "zpracovat"? Představuju si to tak, že 45 minut záznamu zabere nějakých 350 MB a kvalita bude víc než dostatečná.
Umí všechny karty nastavit i kvalitu záznamu? (bitrate)?

------------------------
Příjem signálu:

Proslýchá se, že TV karty nemají takovou citlivost a selektivitu jako TV přijímače a tak potřebují kvalitní silný signál. U nás doma kabelovku nemáme, chytáme to na společnou anténu a satelit.
Budou tedy ty záznamy z STA a satelitu v dostatečné kvalitě? Když kouknu na TV tak obraz sice není jak z kabelovky, je trošku zašumený, ale dá se to... Doufám, na TV kartě nebude obraz o 3 levely horší.

Předem děkuji za zodpovězení mých otázek.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak bych se chtěl zeptat, proč ty karty mají zvlášť konektor antény na TV a zvlášť na rádio, zajím… poslední
Mirek 16.04.2006 13:22
Mirek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru