Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdroj nechodí a žere součástky

Ten kondenzátore je skutečně 1uF - už je to holt hafo let, když jsem naposledy studoval zapojení. Ty odpory, kondenzátor a dioda jsou kombinací požadavků na rychlé otvírání/zavírání tranzistoru, omezení proudu a ochrany v závěrném směru. Nejspíš to bylo odladěno pokusně a potom to každý přebíral (já ne, já jsem tehdy použil FETy).
Ohledně toho sežraného výkonu: Když to při startu jede v samokmitajícím režimu, tak to má celkem chabý výkon.
Ohledně závěrného napětí diod: Pokud měnič pracuje při nejnižším napětí, co je schopen pracovat (z hlediska výstupu, teď nemyslím na budící obvody), tak jsou diody zatěžovány napětím 24V. Se zvyšujícím se napájecím napětím se namáhání diod úměrně zvyšuje. Když tedy je měnič schopen pracovat už při 100V vstupního napětí, tak, pracuje-li při napětí 230V, tak jsou diody namáhány 55V.
Heleď, vyrozuměl jsem, že sice v podstatě používáš zapojení PC zdroje, ale upravené. Mohl bys poskytnout schéma, jestli tam nemáš nějakou krpu? Zajímá mě to po výstupní filtr, dál ani moc ne. V jakém formátu máš schéma? (já používám Eagle, to bys mohl poslat rovnou, jinak bys to musel převést do nějakého obecnějšího formátu).
-------------------
Jo: A hlavně klid. Však se na to přijde (a potom budeš na Chocholouška proto, že jsi na to nepřišel hned...)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny