Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě by zajímalo, jak Mirek na věži Philips (kde koncový stupeň zesilovče tvoří jakýsi zparchantělý in…
Dale Cooper 16.04.2006 20:41
Dale Cooper
Já někde v této diskuzi zmínil mojí věž? Když už jsme u té věže, tak pochopitelně tam jsou nějaké tr…
Mirek 16.04.2006 20:43
Mirek
:-D
Dale Cooper 16.04.2006 20:45
Dale Cooper
no co? Ještě si neviděl kvalitní Mini Hi-Fi system?
Mirek 16.04.2006 20:46
Mirek
Ty máš minivěž s ventilátorem? No to jsem ještě neviděl. U plazmové televize jo, ale u audia ještě n…
Prasak 16.04.2006 23:20
Prasak
Ano, je tam ventilátor, jde jednak slyšet a jednak je trošku cítit proud vzduchu, který vychází v mí…
Mirek 16.04.2006 23:23
Mirek
Já mám AV reciver 5x 80W a je kompletně pasivně chlazený. Bohužel je to neduh, aby ušetřili místo a…
Prasak 16.04.2006 23:35
Prasak
Je to možné že se to časem zastaví, ale mě to jede už 6 let a hlučnost pořád stejná, ba co víc, se m…
Mirek 16.04.2006 23:48
Mirek
Větrák bych tedy na zesilovači nechtěl ani za nic. Můj receiver (2×40W, Denon) je chlazený pasivně,…
Dale Cooper 16.04.2006 23:57
Dale Cooper
Jenže u audiozařízení vyšší teplota nevadí tolik, jako u PC, který běží na nějakým tom M-GHz a vznik…
Prasak 17.04.2006 00:04
Prasak
Jasná věc, receiver je už starší (nákup r. 2000), stále jak nový. Kvalitní zvuk nestárne...;-) Akorá…
Dale Cooper 17.04.2006 00:15
Dale Cooper
Pokud by to byli HiFisti, tak by to napojili na stávající aparaturu a nespokojili by se z modelem z…
Prasak 17.04.2006 00:59
Prasak
Já jsem spokojený, PC k sestavě připojené nemám... Jít výš by také nebylo špatné, viděl jsem někde v…
Dale Cooper 17.04.2006 11:07
Dale Cooper
Já mám domácí kino z PC, bohužel se mi nedaří ho ztišit tak, jak bych si přál, dnes jsem do zdroje n…
Prasak 17.04.2006 16:11
Prasak
Můžeš třeba dát PC na balkon nebo za okno :-). AQ je kvalitní značka, jen nemají takovou reklamu a m…
Dale Cooper 17.04.2006 22:17
Dale Cooper
Já jsem se o nich dozvěděl na střední škole, kdy jeden spolužák od nich kupoval na doporučení jiných… poslední
Prasak 17.04.2006 22:59
Prasak

Mě by zajímalo, jak Mirek na věži Philips (kde koncový stupeň zesilovče tvoří jakýsi zparchantělý integrovaný obvod) může poznat co je a co není kvalitní reprodukce. A u takovéhoto zařízení mluvit o zúžení prostoru... No, nevím. Však mi taky trvalo než jsem se vyštrachal zpod stolu, kam jsem spadl smíchy!:-D

Ano, je tam ventilátor, jde jednak slyšet a jednak je trošku cítit proud vzduchu, který vychází v místě kde jsou žebra chladiče - ty jsou mimo skříň věže..
Ventilátory používá u minisystému i třeba JVC..

Ono u 2x100 W zesilovače je asi nutné postarat se o řádné chlazení.

Já mám AV reciver 5x 80W a je kompletně pasivně chlazený.
Bohužel je to neduh, aby ušetřili místo a peníze za hliník, tak tam narvou větráky, který nemaj tak velkou životnost, tedy stanou se časem hlučnýma, nebo se zastaví a koncový stupeň se uvaří. Osobně bych si něco takovýho nikdy nekoupil.
2x100W musí jít uchladit pasivně. Jen je třeba kus hliníku. A ten je dražší než ventilátor.

Je to možné že se to časem zastaví, ale mě to jede už 6 let a hlučnost pořád stejná, ba co víc, se mi zdá, že v prvním půlroce až roce provozu tam bylo slyšet nějaké "cvrlikání" teďkom už jde slyšet jen velmi slabé hučení.
Kde ten větrák je to ani nevím, vím že vzadu je vysunuté nějaké žebrování, které je kryté perforovaným plastovým výliskem a z tama to lehce fouká, nicméně slaboučký vánek jde cítit i z bočních chladících otvorů. Takže ten větrák bude nejspíš někde před tím žebrováním. I když jsem to měl rozdělané tak jsem tam ten větrák nespatřil, zas tak důkladně jsem to nerozebíral.
Jo některé minisystémy Kenwood taky měly ventilátor a ty měly přímo vzadu "výfuk" z větráku, podobně jako třeba PC, akorát byl ten otvor a samotný ventilátor mnohem menší (cca 6 cm?)

Jasná věc, receiver je už starší (nákup r. 2000), stále jak nový. Kvalitní zvuk nestárne...;-) Akorát asi stárnu já, protže jak jsem se bavil se známými a přáteli, tak jsem asi jediný co má doma "jen" stereo zařízení. Kdekdo (i bývalí hifisté trpící chorobou audiofilia nervosa) má domácí kino z __________ (libovolný super/hypermarket) za x990,- Kč. Jistě víš co mám na mysli :-D.

Pokud by to byli HiFisti, tak by to napojili na stávající aparaturu a nespokojili by se z modelem z ______________, to jsou jen "takyjakohifi". Jako když někdo chodí v kožené bundě a mluví o motorkách, ale doma nemá ani fichtla (fichtl - Jawa 21 neboli Pionýr). Pro spoustu lidí jsou prostorový efekty víc, než dobrý přednes celýho spektra, hlavně že to duní. Znám taky takový.
Ano, máš pravdu, kvalitní zvuk nestárne, jen přibývají funkce, kteý leckdy ani nevyužijem, tako třeba surround procesory s deseti režimy prostorového zvuku (ale převedenýho ze sterea). Taky to mám v reciveru, ale víc bych ocenil nastavení vstupních úrovní jednotlivých vstupů, protože třeba zvukovka v PC dodává poměrně slabý sígnál a musím to dost zesilovat. Jenže to bych musel jít o nějakou tu třídu výš - i finančně - potřebuji však i jiný věci než novej reciver:-(

Já jsem spokojený, PC k sestavě připojené nemám... Jít výš by také nebylo špatné, viděl jsem někde v bazaru dělený zesilovač Sharp, měli ho asi jen za 10kKč, předzesilovač se vstupy a koncák; dle specifikací 2×200W. Repro je také široká nabídka, já bych zůstal věrný značce (AQ) neboť se stávajícími (Kentaur 610 - sloupová dvoupásma) jsem navýsost spokojen. Ale takové Labrador 8... Plastová domácí kina jsou kapitolou sama pro sebe. Mocně dunící subwoofer, výšky syčící jak papiňák, brr. Taková věc mi nesmí přes práh. Mé domácí kino sestává z notebooku :-D.

Můžeš třeba dát PC na balkon nebo za okno :-). AQ je kvalitní značka, jen nemají takovou reklamu a mnoho lidí se o nich ani nedozví a zvolí třeba ____________ (libovolná zahraniční značka). Leč když jsem vybíral reprosoustavy tak jsem narazil na nějaké Yamahy za 8,5kKč, provedení nic moc, tloušťka bočnic cca 1 cm, místo dýhy folie, bassreflexový nátrubek v provedení ruličky na toaletní papír, připojení skřípátky na které by byl 2,5mm kabel moc. Zvuk odpovídal provedení, zahuhlaný bass, nekonkrétní středy a nepříjemně cinkající výšky. Našel jsem pak v Praze malé elektro kde měli celý sortiment AQ, tak jsem vybíral (s ohledem na cash co jsem měl k dispozici) a vybral právě ty AQ 611. Váha 17 kg/kus, přední stěna 3,5 cm, boky 2,5 cm, šroubovací terminály, vnitřní rozvod 2,5mm kábly, pájené spoje; kvalitní zvuk. Pravá dýha, na poklep bez reakce. A cena 8600,- Kč. Co si přát více :-).

Já jsem se o nich dozvěděl na střední škole, kdy jeden spolužák od nich kupoval na doporučení jiných sestavu - myslím že to byla řada 8xx, přesně nevím, byla to však sestava s naším největším sériově vyráběným basákem ARN 312. No a v tom obchodě jsem i sehnal jejich katalog a od tý doby jsem věděl, jaká značka mi bude jednou trůnit doma a až po dlouhých letech se mi naskytla náhodná příležitost a kolega mi nechal 710ky za 2500Kč, dalo by se říct, že mi to nechal za ty prachy "z lásky" :-), protože cena je minimálně poloviční, než by sestava jakožto starší zasloužila. Nová prý stála asi 10k.
Bohužel jsem přes všechno nadšení odhalil nedostatky, sestava není dělaná na klasiku, zdá se mi, že při hloubkách od dechových nástrojů se to zahlcuje :-( Jinak musím souhlasit, AQ jsou poctivý kousky, kde člověk neplatí značku, ale zboží.

Nepodařilo se ti náhodou vyšťourat na netu nějaký obrázky AQ sestav? Kromě oficiálních stránek je o nich na netu poměrně ticho, hledal jsem právě ty svoje 710ky, ale kromě zmínky v S&V jsem našel leda prd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru