Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde nabootovat z 160GB disku, WinXP

Ahoj,
koupil jsem si disk, 160GB a nemůžu na něj nainstalovat WindowsXP. Postupoval jsem takto: připojil jsem disk jako primary master (žádný další nemám, jen 2xCD-ROM), nabootoval z instalačky Windows, rozdělil disk na 30GB(C:) a 130GB(D:), zvolil instalaci Windows na oddíl C, došlo k zkopírování (bezproblémového) instalačních souborů, poté restart a místo nabootování z disku hláška: "Nelze číst disk.".

Nevím co s tím - oddíl C si instalátor formátoval, kopírování souborů proběhlo v pořádku, v BIOSu je boot-sekvence HDD-0, CDROM. Možná vás napadne, že třeba není Céčko nastavené jako aktivní oddíl (nebo o tom nevím), ale žádnou možnost nějak to změnit jsem neviděl. Prostě jsem jen určil instalátoru, na kterém oddílu budou Windows.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Daj mu na diskete spravny ovladac pre SATA controller (podla toho do ktoreho SATA mas ten disk zastr… poslední
MM.. 19.04.2006 12:50
MM..

Daj mu na diskete spravny ovladac pre SATA controller (podla toho do ktoreho SATA mas ten disk zastrceny, ak je SATA controllerov na doske viac). Vid navod k doske.
Premazal by som zaciatok disku nulami, je na to napr. DOS utilitka zap.exe (len si nepremaz iny disk, radsej vsetky ostatne odpojit ak mas diskov viac), alebo utilitkou killdisk, ale staci zaciatok netreba cely disk, mozes to po chvili zrusit.

Potom vytvor particie instalatorom WinXP.

Ak nic ine nepomaha moze pomoct novsi BIOS ak existuje na tu dosku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru