Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosba o radu k problému s odpojováním a nacházením ext. disku Verbatim 2TB (2x1TB) počítačem

Děkuju moc za rady. Jsem naprostý laik, takže si to dovolím upřesnit a poprosit o další vysvětlení.

1) k té větě "vypni všechny nesmyslné služby, které chtějí cosi dokola furt indexovat" - bohužel nevím, o jaké služby by mohlo jít, to vypínání/odpojování extern. disku totiž dělám až tehdy, co mám vše pozavírané (to v mém případě v podstatě znamená v drtivě většině jen Internet Explorer, Word a Total Commander...).

2) věta "disky zapojené v raid0 zvyšují pravděpodobnost ztráty slušného množství dat" mě dost vyděsila, já ten externí disk používám v režimu "Raid 1", můžu tedy být víc v klidu?

3) nad větou "...že se připojený disk přestal detekovat není samo sebou" zkouším upřesnit, že problém s detekcí u mě nenastává při připojeném disku. Můj problém je, že počítač disk nedetekuje při snaze znovu disk připojit (tj. jak při zapnutí ext. disku, je-li už kabelem připojen do počítače, tak při vytažení spoj. kabelu a opětovném připojení) a druhý problém je ten, že počítač mě nechce nechat ext. disk bezpečně vypnout/odpojit tak, jako u USB klíče (u flash disku problémy nejsou).

4) jaký je prosím lepší postup, když chci ext. disk pokud možno bezpečně vypnout a počítač mi to neumožňuje - nejdřív vypnout tlačítko na ext. disku (je jak jistě víte samostatně napájen), nebo nejdřív hibernovat počítač a až pak vypnout ext. disk?

Snad jsem to trochu upřesnil. Podaří-li se ještě najít nějaký tip (a event. vysvětlit víc polopaticky... :-) , to s registry je na mě už moc náročný, resp. bojím se něco nevratně vymazat...), předem moc děkuju

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny