Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Příšerně pomalý počítač i po několika pokusech o zrychlení!

Dobrý den, omlouvám se, pokud se téma bude opakovat, ale v tolika tématech a vzkazech by se tohle nedalo řešit, jelikož by v tom byl zmatek. Proto zakládám novou a hodně důležitou otázku o neskutečně pomalém PC.

Za 1) mám dva počítače - jeden Svůj u mě v pokoji a druhý v šatně, který je pro celou rodinu - budeme mu tedy říkat společný/rodinný počítač.

Tenhle počítač máme cca 4-5 let (Maximálně) a je neskutečně pomalý. Nejde ani tak o internet ale o otevírání dokumentů, složek, startu, atd... prostě čekám snad 5 minut než se dostanu někam dál.
Neustále dokola dělám čištění registrů - CCleaner, Advaced system care, spybot,
Vyčištění disku, defragmentaci a jiné čistící zdroje!

Ovšem tohle pomůže jen trochu a na krátkou dobu. Počítač se za pár dní opět zpomalý, a nemáme z něj nic. Je i docela hlučný, ale to doufám s pomalostí nesouvisí.
Proto se ptám, co se to děje, jak počítač dlouho a intezivně udržet při rychlosti, a prostě jakou radu mi prosím doporučíte?

Děkuji - pište sem i na Dizzer@seznam.cz :) děkuji moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mel sem hodne podobny problem a na stejne starem pc. je to nejakej starej kancelarskej, dokonce to n… nový
mwest12 18.03.2012 16:39
mwest12
Bez kradenýho Superovladače kradený Windows fungují jen na 42 procent, to nevěděls? Bez těch dalších… nový
karel 18.03.2012 16:42
karel
:-D asi tak, Superovladač, Zrychlení Počítače a podobné megaprogramy se zásadně kradou, protože jaká… nový
mia 14.05.2012 22:24
mia
jo a stala me cca 700 na aukru, moc se mi do toho strepu vrazet penize nechtelo, pre sem vubec neved… nový
mwest12 18.03.2012 16:50
mwest12
Ještě mě napadlo: Špatné sběrnice, procesor nebo RAM? nový
David Dizzer 14.05.2012 22:07
David Dizzer
Špatnou RAM zjistíš programem MEMTEST. Na tvým místě bych obětoval tři stovky nebo flašku a vrazil t… nový
mia 14.05.2012 22:29
mia
si projdi prohlížeč událostí, co jsou za chyby po startu. buď si jist že je žádný z tvých čističů ne… nový
brum brum 14.05.2012 22:48
brum brum
Tedy... více než rok a marná snaha... A co zkusit podpálit byt i s pomalým počítačem? Když jste nedo… poslední
ms 14.05.2012 22:56
ms

mel sem hodne podobny problem a na stejne starem pc. je to nejakej starej kancelarskej, dokonce to nema ani CD. byla tam 512 RAM a ze zacatku sem si nemoh na nic stezovat, dokonce mi tam fakalo i san andreas coz sem vubec necekal.. ale postupem casu to bylo pomalejsi a pomalejsi. pak sem narazil na superovladac a hned to bylo jako novy, ale musel sem si najit na ulozto.cz licencni kod. je tam i ten superovladac a aktualizace ovladacu se vyplati jen jednou, pak se to muze klido smazat, nebo spis ja musel, pre mam jen 20G HDD. cca po pul roce to tu bylo opet a uz nepomohlo vubec nic cistice atd.. atd... a vsichni mi radili "preinstaluj to", jenze mam stejny problem co ty: kaslal sem na to. rysknul sem koupit 1G RAM a POHODA. uz je to asi rok a je pravda ze je to zas o neco pomalejsi, ale oproti tej 512 je to luxus.....

:-D asi tak, Superovladač, Zrychlení Počítače a podobné megaprogramy se zásadně kradou, protože jakákoliv investice do nich by byly promr*aný prachy.

jo a stala me cca 700 na aukru, moc se mi do toho strepu vrazet penize nechtelo, pre sem vubec nevedel jakou mam koupit a jak to vubec vypada ale nakonec sem si o tom neco malo zjistil a odpustil jeden prokalenej weekend. je jen na tobe jestli do toho pujdes nebo ne, ale me se to vyplatilo a stalo to za to.

Špatnou RAM zjistíš programem MEMTEST. Na tvým místě bych obětoval tři stovky nebo flašku a vrazil to někomu počítačově znalému v tvém okolí, nejlíp nějakýmu servisákovi, ať to proklepne a zjistí co a jak. Kolik antivirů a antispywarů máš nainstalovaných?

si projdi prohlížeč událostí, co jsou za chyby po startu. buď si jist že je žádný z tvých čističů neřeší, naopak k nim pravděpodobně přispívají.

pak spočítej kolik máte doma samoadminů, instalujících do toho pc nesmysly, které se automaticky spouští po startu - a kdo to po nich zkontroluje.

nejsou tu sice nikde parametry toho tajného krámu, ale bude to jednojádrový shit, nejspíš s malou ram. mělo by to mít nejmíň 512mb, pokud ho nevypínáte a běží furt, tak raději víc - xp neumí dobře uvolňovat paměť po ukončení aplikací.
(a nepleť si zase velikost ram a disku)

zkontroluj konečně, jestli ten disk nejede v pio módu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru