Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdroj a dva HD odešli do věčných lovišť

Známý mi přinesl PC, že nic nejde a při spuštění něco v Pc "zasmrdělo", jestli bych se na to nemrkl, že už to je dávno po záruce a na servis, že nemá titntily. Zjistil jsem, že odešel zdroj a dva HD. Jeden HD, který byl na kšandě jako slave má zkra v napájení ve větvi 12 V. Po výměně zdroje a vložení nového HD je zatím vše OK. Setkal jste se někdo již se zkratem napájení HD? Právě ten zkrat zlikvidoval HD na Master a také zdroj.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mohl se tam např. prorazit blokovací tantalový kondenzátor, což by bylo opravitelné. Myslím,že by ta… nový
Pytlík 19.04.2006 19:12
Pytlík
pravděpoodbně uvidí čip s dírou nebo očuzenej. z toho se nedá poznat kde vznikla ta příčina. aspoň n… poslední
MM_tank 19.04.2006 23:55
MM_tank
bylo to jinak. ten zdroj se pokazil zvedl napětí na 12v větvi a odpráskl dva disky /někdy deska nebo… nový
MM_tank 19.04.2006 23:54
MM_tank

bylo to jinak. ten zdroj se pokazil zvedl napětí na 12v větvi a odpráskl dva disky /někdy deska nebo cdromka nebo kombinace všeho / vsadil bych se že má modrej štítek /můžu napsat název až budu v práci/ a výkon 200 nebo 250w - tyhle zdroje včil padají mě do ruky tak 3x do týdne /většinou ale nic neodprásknou/.

důkazem pro moje tvrzení sou ty dva odprásklé disky -kdyby jeden disk měl zkrat tak shoří dejme tomu on a zdroj ale neshořel by ten druhej disk.to by ten zkrat musel nějak teplem -což je sice teoreticky možné...- zmizet a hned vzápětí se udělat na druhém hdd/nebo ten zdroj by musel být v tu chvíli na tom tak jak tvrdím od začátku -zvedl napětí na 12vvětvi/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru