Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivné "záseky" při běžné práci, hrách i filmech

Ahoj,

posledních několik měsíců narážím na velmi nepříjemný problém s PC. Vždy několikrát za den - zdánlivě zcela bez důvodu - se ze systému vytratí veškerá odezva, a to na několik sekund (3-10). Občas se to stane když otevřu jakoukoliv aplikaci, občas v průběhu přehrávání filmu (kdy se nic jiného neděje). Někdy stačí prostě jen popojet myší. Počítač při těchto zásecích není skoro nikdy vytěžen, ačkoliv se mi to stává i při hraní her (paradoxně méně často než při běžné práci).

Občas se stane, že z bedny slyším podivný zvuk při záseku - jako by se rozběhla mechanika, pak přestala, a ozve se takový tichý "click". Nestává se to vždy, ale pokud se to stane tak vždy při záseku. Ve chvíli, kdy PC "clickne" tak se systém "odsekne".

Systém mám Windows 7 (32-bit, Ultimate). Vždy stahuji nejnovější updates, SP1 problému nijak nepomohl ani ho nezměnil. Záseky se stávaly už předtím. Pravidelně defragmentuji, antivirus, firewall etc.

Hardware:
Intel C2D E8400 @ 3.00 GHz
4 GB RAM (2x2)
Nvidia GeForce GTX260
2x 500GB HDD

Zkoušel jsem chkdsk, defragmentaci, čistit registry, všechno možné, nic mě nenapadá. Zdraví HDD je podle všeho zatím v pořádku. Myslím, že systémem to nebude, problém bude asi někde v HW :/ jen mě nenapadá, kde. Jakékoliv nápady přivítám, děkuji.

Martin

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny