Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Statická elektřina a notebook

Niektore notebooky ktorych zdroj navrhoval debil (alebo je nahovno znacka, jaka je to znacka?) proste nie su uzemnene a zdroj je plne oddeleny od siete a zem notebooku (kovove casti) "plavu" na nejakych 100V oproti zemi. To ale neni ziaden problem pretoze tych 100V sa pri dotyku rychlo "vybije" a nesposobuje problem. Problem to moze sposobit len ked pripajas nejake uzemnene zariadenie (tlaciaren, TV), ak kope tak uzemnene zariadenia odporucam pripajat len pri vypnutom notebooku odpojenom od nabijacky, aby sa zariadenie neodpalilo. Alebo davat pozor aby sa obal konektoru dotkol ako prvy.

Alebo druhy moznost je to co uz bolo pisane ze je naprd zasuvka, to sa da lahko overit tak ze sa dotknes kolika zasuvky (toho CO TRCI VON, nestrkaj nic do zasuvky !!!). Ked ta kolik kopne tak je zavazny problem v rozvodoch v dome a treba elektrikara. Ked ta kolik nekope tak je nahovno zdroj notebooku a zvycajne je to proste "vlastnost" daneho modelu notebooku. (ze ho navrhoval debil)

P.S. pripajanie mysi a flash s tym nema nic, tie su uplne oddelene od zeme a nemozu mat problem s potencialom oproti zemi. Ked ti blbnu tak skus pouzivat druhy USB konektor, prip. skus kratky USB predlzovak aby sa nepouzival ten konektor co robi problem pri zasuvani.
P.S.2. pri pripajani tej mysi a USB flash skus davat pozor aby sa dotkol ako prvy obal konektoru (ono to je sice tak urobene uz samotnou konstrukciou konektoru, ale cinske konektory nemusia byt to co clovek caka. Skus na to davat pozor).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny