Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s monitorem

Dobrý večer,koupil jsem si tento monitor http://www.benq.com/products/product_detail.cfm?pr oduct=1491&pltag=2&ptag=146 a funguje bezvadně na Full HD rozlišení hry jdou ,všechno funguje,jen do té doby dokud nevypnu PC a zase ho nezapnu,protože když se má nahrát windows (ne logo),prostě hláška "Welcome" ,tak mi to hlasí hlášku "Out of range"
A když už zapínám PC ,tak je BIOS "ořezanej" černýma obdélníkama dokola,prostě to není na celou obrazovku.Jedině když nastavím pomocí F8 "spustit v 640x480
" nebo tak nějak se to nazývá tak to jde a pak už ve windows když dám 1920x1080 tak mi to hodí tu samou hlášku ,ALE když dám nejprve něco nižšího jako třeba 1280x720 a pak teprve 1920x1080 tak to jede normálně(hry,windows,vše)zase dokud nevypnu PC.

Co jsem zkoušel: 1)Odinstalaci ovladačů na GK a znovu nainstalování(nejnovějších samozdřejmě)
2)Pohrát si s nastavením monitoru.
3)A do třetice jsem se nasr... a přeinstaloval jsem windows.:D,sice to pomohlo jen dokud jsem nenainstaloval ovladače na GK,to pak zase házelo tu hlášku.

Závěr: Už opravdu nevím co s tím,jedině nějaké starší ovladače na GK a tím končím....

Grafika: GTX 460 Gigabite.
Windows: Windows 7 64-bit.
Monitor je připojen pomocí:HDMI
Update:Teď jsem zjistil,že když PC vypnu v rozlišení 800x600 (jiné jsem nezkoušel) tak se windows načte normálně,jo ataky jestli to třeba není tím,že když mám propojku z GK mini HDMI do monitor HDMI,tak třeba jestli to ten kabel nějak neutáhne,nebo výstup z GK mini HDMI(asi blbost,ale tak aspoň něco napište)

Prosím odpovězte kdokoli kdo nebude hodnotit moji češtinu,ale kdo bude vědět o tom něco,už jsem fakt zoufalí!! :-(

Předmět Autor Datum
No a co ti brání zapojit to přes DVI vstup, nainstalovat ovladače monitoru a v ovládacím panelu nV n…
M-Pol 16.03.2011 20:11
M-Pol
DVI kabel nemám,ale zítra pro něj půjdu,když jsem monitor zapojil přez VGA ,tak to funguje jak má :-…
Doommaster 17.03.2011 19:46
Doommaster
Co máš nastaveno za monitor? Měl bys mít buď ten konkrétní typ, co máš připojen, nebo Plug and Play…
Pytlík 17.03.2011 20:42
Pytlík
Pokud tím myslíš,jestli mám v Device manageru nastaven můj monitor,tak ano,teď tam mám BenQ G2320HD…
Doommaster 17.03.2011 21:08
Doommaster
A nemáš nastavenou moc vysokou obnovovací frekvenci?
Kachlík 16.03.2011 20:45
Kachlík
Ok,tak jsem zpět,přez DVI to také funguje,budu muset ožehlit HDMI,díky,že jste se pokusili mi pomoct… poslední
Doommaster 18.03.2011 16:52
Doommaster

DVI kabel nemám,ale zítra pro něj půjdu,když jsem monitor zapojil přez VGA ,tak to funguje jak má :-( ,což je dobře, ale taky i špatně,tak jen doufám,že DVI půjde(mimochodem nějaký velký rozdíl v obraze mezi HDMI a VGA nevidím :D).
Update:Teda teď už jo,šedivá barva "vybruje"

Co máš nastaveno za monitor? Měl bys mít buď ten konkrétní typ, co máš připojen, nebo Plug and Play (to si systém prostřednictvím grafické karty sám načte, co monitor umí - samozřejmě za předpokladu správně fungujících driverů grafiky). Pokud máš nastaveno něco jiného, tak se divím, že se divíš (a asi máš nastaveno něco jiného, protože tento monitor je zcela čerstvý).

Pokud tím myslíš,jestli mám v Device manageru nastaven můj monitor,tak ano,teď tam mám BenQ G2320HD (analog) ,předtím s HDMI jsem tam měl BenQ G2320HD (HDMI).Spíš si myslim,že to neutáhne výstup mini HDMI z GK nebo na monitoru HDMI,ale zase to je blbost,protože tu hlášku by mě to házelo i ve windows,ne jen na "Welcome" obrazovce,zkoušel jsem snižovat frekvence z 60 Hz na 50,rozlišení atd. a na 1280x720 se windows načte normálně(jiné rozlišení jsem nezkoušel,třeba to pujde i normálně na vyšší,ale nějak jsem neměl náladu zkoušet všechny).Jo a taky je divný, když mám rozlišení na analogu 1920x1080 tak BIOS obrazovka je krásně roztáhlá po celé obrazovce,ale na HDMI je osekaná černýma obdélníkama.Navíc, když jsem snižoval při připojení HDMI kabelem frekvenci nebo rozlišení,tak když jsem to chtěl vyzkoušet (reset PC),tak než se objevila hláška "Shutting down" tak jakoby se změnila frekvence zase(takové to probliknutí obrazovky,však víte...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru