Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečenie mojich prác proti odcudzeniu z PC

potřebuješ toho vyřešit hodně.
ten truecrypt řeší jen přístup k datům po fyzické krádeži disku (nebo jeho image). čili kolega to doporučil správně, ale přečetl si jen první řádek tvého dotazu.
systém: nasadit si do firmy dětské verze windows (home), které nemají žádnou rozumnou správu a zabezpečení ... ušetřil jsi na těch pc s kritickými daty 1000 korun, a teď tam chceš řešit bezpečnost? home verze jsou pro domácí prostředí, kde neuvažuješ krádeže dat ani restriktivní politiky, nemají mnoho možností navíc proti rozdělení uživatelů na users/administrators.
ostatně ani odpověď od kmochny nemá printscreeny z home verze.
omezené účty nemají právo instalovat nové ovladače ani vytvářet nová síťová připojení, instalovat soft (to nechrání před portable aplikacemi). ve windows jdou sice v registrech jednoduše zakázat konkrétní aplikace, které uživatel nespustí, ale je to nedostatečná a špatně hlídatelná ochrana. lépe to mívaly vyřešené různé systémy pro omezování děcek ve školách.
zákaz zápisu na různá média taky řešil kmochna.
přístup na síť: předpokládám že tiskárna i plotr jsou síťové, tu nemůžeš zrušit. ale pro uživatele bude potřeba vždy při startu zakázat bránu (router ven), nastaví se skriptem vždy jen administrátorovi. i tak předpokládám že síťové akce s odesíláním ven bys jako admoš řešil nejdřív odesláním na svůj pc, kde teprve bude plný přístup ven.
krádeže obsahu z ram bych se příliš neobával, zas to není úplně jednoduché, myslím že snadnější je to u bitmapové grafiky.
řek bych že je to na probrání s nějakou firmou co řeší bezpečenost - pro státní správu nebo pro školství.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny