Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno game port - modra smrt

udelal jsem vsechno.

kompletne drivery reinstal + novejsi verze

presel jsem na SP3 + vsechny nasledne aktualizace - zatim bez problemu (dokonce boot bych rekl, ze je i o neco rychlejsi, proste pravy opak ceske verze Win, kterou mam v dualbootu, uzasne)

akorat "sfc /scannow" jsem neudelal, neslo to, chtelo to instalacni CD a jedine CD, ktere jsem nasel s WinXP EN a mam pocit, ze jsem to z nej instaloval, mi hlasilo, ze mam vlozit Win XP SP1 a nechtelo to pokracovat v oprave bez nej)

dale mam na tom PC dve zvukove karty, na desce je Realtek RLC850, deska ma i gameport, ale ja k ni nemam konektor k zaslepce do PCI, takze pouzivam gameport na PCI zvukovce CMI8738, ale zvuk mam pripojen na tu onboard zvukovku. Prve jsem to nenapsal, protoze jsem to nepokladal za dulezite, ale:
Ve WinXP CZ mam nainstalovane oba ovladace zvuku a take je tam ve spravci zarizeni 2x standard game port - jednou je k te onboard a jednou k te v PCI slotu.
Ve WinXP EN jsem preinstaloval take oba ovladace, ale u Realteku vubec game port neni a windows ho vubec nenaleznou, naleznou jedine game port k te CMI, kde je take zandany joystick, ale jakmile se ve spravci zarizeni objevi "standard game port" tak po kliknuti na herni zarizeni, okamzite ta modra smrt. Zjistil jsem, ze stejna modra smrt je i po spusteni nekterych her a take po spusteni "dxdiag". Proste cokoli chce pristoupit ke game portu, tak to vyvola modrou smrt. Jakmile ovladac game portu ve spravci zarizeni odeberu, tak je vse OK a vse funguje.

Samozrejme obligatni zakazani onboard zvukovky v BIOSu jsem vyzkousel, tedy fungovala jen tak, ke ktere je pripojen joystick, ale zadna zmena nenastala, furt to padalo do te modre smrti.

A jeste jsem zapomnel, ze DirectX 9.0c jsem take preinstaloval.

Co se jeste da udelat?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny