Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Šifrování

Jsme se sestrou již starší. Každý bydlíme v jiném městě. Oba máme přístup na internet prostřednictvím rodinných počítačů. Oba si celkem často mejlujeme. Nemáme zájem, aby naše mejlíky četli naše děti, do soukromých věcí jim nic není. Nevíte prosím, jak bychom si mohli naše zprávy, případně soubory, které si vzájemně zasíláme, šifrovat? Aby to nebylo pro nás nezvládnutelné. Děkuji vám za rady - zdraví Werner

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
S tím rarem to je zajímavý nápad, proberu to se sestrou. Soukromou korespondenci si samozřejmě vzáje…
Werner 22.04.2006 21:14
Werner
Ve WinRARu bude stačit asi osm znaků a děti budou mít práci na léta. Nepoužívat běžná slova, nejlépe…
karel 22.04.2006 21:20
karel
IgorK tu dokazuje divy s "nezlomiteľným" ZIPom. Stačí len kúsok známeho textu a WinRAR môže ísť možn…
msx. 22.04.2006 22:21
msx.
A kde k tomu kúsku známého textu přijdeš? Řekneš si autorovi archivu o hint? :-D
host 22.04.2006 22:23
host
No teoreticky sa to dá. Milá Evička! S pozdravom Jožko Fantázii sa medze nekladú. Ale na druhej st…
msx. 23.04.2006 01:02
msx.
S WinRarom asi nie. Ono je to dost problem aj zipom, nie je to tak jednoduche ako to popisujes, muse… poslední
MM.. 24.04.2006 19:44
MM..

S tím rarem to je zajímavý nápad, proberu to se sestrou. Soukromou korespondenci si samozřejmě vzájemně sice nečteme, ale chci se řídit heslem, že nejlepší, jak zabránit pokušení je, když to prostě nejde. No, asi zkusíme ten rar. Jen dotaz. Je to solidní, když dám heslo třeba cca 160 znaků, není to jen taková šifrovací pionýrská jitřenka? Nerozumím tomu, proto se ptám. Děkuji Zdraví Wernwer.

Ve WinRARu bude stačit asi osm znaků a děti budou mít práci na léta. Nepoužívat běžná slova, nejlépe použít kombinaci písmen, číslic a speciálních znaků. I nejlepší heslo ztrácí smysl, když je napsané na spodku klávesnice. Heslo se 160 znaky si asi těžko zapamatuješ. :))

S WinRarom asi nie. Ono je to dost problem aj zipom, nie je to tak jednoduche ako to popisujes, musel by si vediet presne kde ten text bol a ak nevies tak tam je kombinacii ze by to mohli skusat milion rokov.

Ale ak je na tom PC nainstaleny nejaky keylogger tak ten kto ho nainstaloval aj tak vidi vsetko co sa pise na klavesnici, takze ak by som mal take zvedave deti tak by som si urobil vlastnu instalaciu Win na osobitnej zasifrovanej particii (Win vie sifrovat cely diskovy oddiel), kde by bol len jeden admin ucet a to moj, poriadne dlhe heslo (tak 10znakov), a daval by som si pozor aby nikto nevidel ked to heslo pisem. To by som chcel vidiet ako by mi potom citali maily (teda ak nemaju druhy PC vo vedlajsej izbe napichnuty na rovnakej sieti a sietovku v promiskuit mode, ale to by uz potom dostali jednu po hube a to PC by uz potom nemali :-))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru