Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router Wifi-ISP vs. router na domácí LAN

Zdravím,
pro jistotu se prosím potřebuji zeptat, abych něco nezvorala: internet je veden do domu bezdrátově od ISP, na balkoně je velká anténa s routerem (mnoho blikajících LEDek, víc o něm nevím) a z této antény vede klasický kabel do ethernetového portu PC.
Chci majiteli tohoto internetového připojení koupit k svátku router na vytvoření domácí sítě a musím ho koupit nejpozději v pátek, tj. času na studium málo :-/
Hodlám mu pořídit wifi router, který bude obsahovat aspoň jeden USB port na sdílení např. tiskárny. Může tento router nějak kolidovat s venkovním routerem od ISP? Nebo s ním nijak nesouvisí a mohu vybírat routery jako pro klasické kabelové připojení? Jedná se o klasický panelák 3+1.
Moc děkuji předem za help :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevím, zda jsem četl v rychlosti dost pozorně, ale IMHO je řešení nasnadě: Ověřil bych si nejlépe te… nový
Petr_70 15.04.2011 08:55
Petr_70
Díky, taky mě už napadlo optat se providera. Zkoušela jsem jim volat 2x ale mají tam tak zoufalý sig… nový
Joan 15.04.2011 10:00
Joan
Je to přesně tak jak píšeš a jak ukazuje odkazovaný obrázek - WAN nechat nezapojený a výstup routeru… poslední
Petr_70 15.04.2011 14:39
Petr_70
Jedná se o klasický panelák 3+1. U vás bouchla nějaká bomba a zůstalo jenom jedno patro s jedním by… nový
IQ37 15.04.2011 12:21
IQ37
A sakra, toho jsem si nevšimla :-D Jinak už jsem objednala tenhle kousek, snad udělá víc radosti než… nový
Joan 15.04.2011 12:47
Joan

Nevím, zda jsem četl v rychlosti dost pozorně, ale IMHO je řešení nasnadě: Ověřil bych si nejlépe telefonicky u providera, zda ona "krabička s LED" funguje jako routující klient, resp. v režimu WISP. Tipoval bych, že ano - alespoň v mém okolí to takto řeší už všichni poskytovatelé Wifi. V takovém případě bych koupil ten TL-WR1043ND, který poradil Brtník a zapojil ho na vhodném místě jako AP. Jeden LAN bude tím obsazený, ale další 3 PC požno zapojit na jeho rychlý 1000 Mbps switch a případně další bezdrátově...
Sdílenou tiskárnu na ten USB, ale jak to bude fungovat v praxi opravdu netuším...

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Se arch=TL-WR1043ND&SearchType=1&SearchSubmit=1

Díky, taky mě už napadlo optat se providera. Zkoušela jsem jim volat 2x ale mají tam tak zoufalý signál, že jsem slyšela každé páté slovo a nakonec se spojení rozpadlo :-(. I jejich jednání prý je neochotné, takže se raději spolehnu na Tvůj úsudek o routujícím klientovi. Nestačil by tedy koupit jenom switch s AP -nebo se kupuje zvlášť switch a zvlášť AP?

Podle Tvého návodu tedy etehernetový kabel nepoleze do WAN portu, ale do jednoho z LAN portů a MAC adresu stávajícího připojeného PC naklonovat ... na LAN místo WAN? Zapojit to takhle?
Možná bych se tedy poohlídla po zařízení bez USB, když to je s připojením tiskárny nespolehlivé.
Moc děkuji za odpověď a jdu vybírat model - tenhle by mohl myslím dostačovat. Navíc má mít odnímatelné (tj. vyměnitelné) antény. Záleží hodně na počtu antének v paneláku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru