Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s kupou domeny

Nazdar, mam taky maly problem. Idem pracovat na jednej komercnej hre a potreboval by som si preto zaregistrovat domenu. uz mam domenu jackar.tk ale potreboval by som .com ktora posoby viac profesionalne. avsak domena jackar.com je zaparkovana u dakeho providera ktory mi ju ponuka na odkupenie. nebol by problem ju odkupit, koniec koncou vsetko mi zaplati firma, problem je ze nechem vyuzivat webhosting tejto stranky ale k domene si dat iny hosting ? je toto mozne ? ak ako nasel by sa niekto kto by mi to cele vysvetlil, popisal cez skype alebo povedal co vsetko musim preto urobit ?

Předmět Autor Datum
preci domena a hosting spolu nijak nesouvisi, proste tu domenu budes hostovat jinde.
Redmarx N 18.04.2011 11:34
Redmarx N
nj, ja som v tomto uplne BFU, nemohol by si mi to popisat blzsie ? ako potom dostanem veci na tu dom…
jackar 18.04.2011 11:38
jackar
tak ja expert nejsem taky, ale pokud vlastnis domenu, tak se na tu domenu nastavi tvuj webserver neb…
Redmarx N 18.04.2011 11:45
Redmarx N
Ano budes, domenu ti zaregistruje nejaky registrator, medzi najvacsich patri napriklad godaddy.com.…
fleg 18.04.2011 11:48
fleg
domena mi nastastie zatial stoji len 15 dolarov(dufam ze to ti registratori necitaju xD). ale diki z… poslední
jackar 18.04.2011 12:17
jackar

tak ja expert nejsem taky, ale pokud vlastnis domenu, tak se na tu domenu nastavi tvuj webserver nebo si proste vyberes webhosting a oni vsechno zfouknou, placeni se s nima domluvis, treba pujde registrace domeny prevest na firmu, kde budes mit webhosting a pak budes platitjen jednem, ale bezne se to plati zvlast: dve faktury - jedna za hosting a jedna za domenu. Ale predpokladam, ze ty tu domenu nejdriv musis od nekoho odkoupit, tak jak to popisujes.

Ano budes, domenu ti zaregistruje nejaky registrator, medzi najvacsich patri napriklad godaddy.com. Hostovat mozes hocikde inde, podstatne je ako si nastavis dns u svojho registratora a tieto dns budu presmerovavat requesty na ten spravny server.
Chcem ta len upozornit, ze parkovane domeny su pomerne drahe, napriklad ja som prisiel o domenu fora naseho mesta, nepodstatna stranka, chodila tam par desiatok ludi, bohuzial email o expiracii mi prisiel na jednu zabudnutu stranku a tak nebola predlzena, domenu okamzite regla ista zahranicna firma a ponuka ju na odkupenie....a teraz to pride ze min cenu 1000$!.
Proste su firmy, co sa zivia biznisom, ze sleduju aktivne com, net, org domeny a ked zistia ich expiriciu okamzite ich registruju a drzia u seba a cakaju, ci sa najde nejaky zaujemca. Pritom 90% domen je odpad, ale tie ceny za ich udrziavanie su tak nizke, ze sa im to oplati a sem tam chytia aj "velku rybu" a cely biznis je ziskovy.
Smutne na tom je, ze nemam sancu svoju domenu ziskat spat, 1000$ samozrejme za nu nezaplatim a firma co ju ma ju za nizsiu ciastku nepusti, takze pozor, aby to nebol aj tvoj pripad. Na druhej strane ak ti ta domena za tolko stoji tak ju kup;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru