Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem s kupou domeny

Ano budes, domenu ti zaregistruje nejaky registrator, medzi najvacsich patri napriklad godaddy.com. Hostovat mozes hocikde inde, podstatne je ako si nastavis dns u svojho registratora a tieto dns budu presmerovavat requesty na ten spravny server.
Chcem ta len upozornit, ze parkovane domeny su pomerne drahe, napriklad ja som prisiel o domenu fora naseho mesta, nepodstatna stranka, chodila tam par desiatok ludi, bohuzial email o expiracii mi prisiel na jednu zabudnutu stranku a tak nebola predlzena, domenu okamzite regla ista zahranicna firma a ponuka ju na odkupenie....a teraz to pride ze min cenu 1000$!.
Proste su firmy, co sa zivia biznisom, ze sleduju aktivne com, net, org domeny a ked zistia ich expiriciu okamzite ich registruju a drzia u seba a cakaju, ci sa najde nejaky zaujemca. Pritom 90% domen je odpad, ale tie ceny za ich udrziavanie su tak nizke, ze sa im to oplati a sem tam chytia aj "velku rybu" a cely biznis je ziskovy.
Smutne na tom je, ze nemam sancu svoju domenu ziskat spat, 1000$ samozrejme za nu nezaplatim a firma co ju ma ju za nizsiu ciastku nepusti, takze pozor, aby to nebol aj tvoj pripad. Na druhej strane ak ti ta domena za tolko stoji tak ju kup;o).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny