Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde nabootovat hp 5301 mini z USB

Problem moze byt v tom ze rozne BIOSy vyzaduju mat prvu particiu flashky na inom sektore, ptz si inac prerataju CHS hodnoty a 1.particiu ocakavaju na cylinder 1, co potom prerataju na blbe cislo sektora.
Ja take veci riesim zvycajne tak ze najprv na tom cielovom PC nabootujem DOS z CD, resp. z UBCD spustim Ranish Partition Manager, zrusim vsetky oddiely na tej flash (pozor najprv sa v ranishi prepni na spravny disk klavesou F5, neze si zrusis interny harddisk! :), vytvorim novy oddiel, nastavim MBR kod na standardny MBR, dam to ulozit na disk. Potom to v comkolvek naformatovat na FAT32, a nadrbat tam potrebne veci pre bootovanie (postupujes podla nejakeho navodu podla toho co chces bootovat a davas pozor ze vsetko robis spravne a davas pozor ze ci nejaky prikaz v niektorom kroku navodu nevypisal nejaky error).

Ty mas asi ale problem aj v tom ze ten NB nema CD, tak nemozes nabootovat UBCD, tak to mas blbe :) Tak si skus tu flash urobit bootovaciu na inom PC pomocou toho UBCD a ranisha a potom bootnut DOS a sformatovat to prikazom format pismeno: /s
a skusit ci bootuje vobec aspon ten DOS.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny