Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úsporný OS

Dobrý den, před dvěma dny jsem si koupil nový Acer aspire one d255e s deklarovanou výdrží baterie 8 hod. Bylo mi samozřejmě jasné, že to bude tak 6, ale to je vedlejší.
V Pc byl nainstalován anglický Limpus, který byl pro mne úplně nepoužitelný a děsně mne rozčiloval. Naštěstí jsem vlastníkem instalačního CD k Win 7 Prof. a ty mi úplně vyhovují. Výdrž je okolo 7 hodin...
No ale přeci jen netbook používám i na cestách, v autobuse, ve škole atd., kde potřebuji jen- rychle zapnout, rychle vypnout, sem tam prohlídnout internet, mail, a nějaký ten Office dokument. Na to přeci win7 prof. nepotřebuji!
Řekl jsem si, že na čas zkusím experiment s dualbootem a nějakým druhým os. Prostě něco hodně rychlého, a !!!úsporného především s ohledem na baterii- ať udělá aspoň těch 8 hodin!!!. (Aj není překážkou) Uvažoval jsem o něčem jako je android, nebo kalibriOS. Ale OS je samozřejmě strašná kvanta, především na platformě Linuxu, takže nevím který vybrat. Myslím, že vzhledem k tomu, že jste tu všichni tak říkajíc "z oboru", neměl by to pro Vás být oříšek.
Další dotaz je k tomu, jak bude boot fungovat... To se mne pc zeptá, v jakém systému ho chci spustit, nebo na to je nějaká přepínací zkratka?? Jednou jsem u někoho viděl AmigaOS, který se vždycky zeptal, jestli amiga, nebo other. Tak nevím...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny