Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Satelitní televize

Ahoj,

asi to sem nepatri, ale nevim kam dotaz zaradit a neznam jine forum, kde by mohli poradit.

Stehujeme se do noveho baraku a tak budeme resit problem televize.. do nynejska jsme meli TV od O2 a uz vickrat ne... vecer se na TV neda koukat, pac se to seka a nektere programy ani nefunguji.. nejlepsi volbou bude asi satelit...

koukal jsem napr na CS Link a chapu to tak, ze tyto spolecnosti nabizeji nejake karty, pomoci kterych budu moct dekodovat programy a sledovat je? to znamena, ze si musim koupti vlastni parabolu a od CS linku pote jen nejakou kartu, kterou mesicne budu platit?

koukal jsem i na UPC, ale ty jejich akce se mi moc nelibi... ted pisou ze to bude za 199kc ale buh vi, jake ceny nasadi po vyprseni akce za pul roku...

Chci se zeptat, jak mate televizi resenou vy (pokud tedy mate satelit)? od jake spolecnosti / firmy? Dal bych se chtel zeptat, jestli existuje nejake reseni, jak mit na strese jen jeden satelit a sledovat TV program na vice televizich (planujeme do baraku 2 televize) a platit mesicne jen jeden poplatek (v UPC mi rekli, ze bych musel uzavirt 2 smlouvy, to se mi nelibi..)

diky za tipy a rady... v tomto se opravdu nevyznam, jsem z panelaku kde jsme tyto problemy neresili

Předmět Autor Datum
Proč to musí být satelit? Pozemní DBV-T nestačí nebo není signál?
jirka44 16.05.2011 10:24
jirka44
nejsem si jisty.. pozemni DBV-T je predpokladam klasicka antena ze? jak rikam, v TV se nevyznam a po…
antiS 16.05.2011 10:34
antiS
"koukal jsem i na UPC, ale ty jejich akce se mi moc nelibi... ted pisou ze to bude za 199kc ale buh…
TNT 16.05.2011 10:45
TNT
od toho UPC jsme meli internet v akci.. sam technik rikal, ze po vyprseni akce (po roce) mame na UPC…
antiS 16.05.2011 10:50
antiS
Když mi UPC volá s nabídkou TV, tak se jich vždy ptám, jestli nemají v nabídce i televizi za korunu,…
TNT 16.05.2011 11:10
TNT
Dnes je najkvalitnejsia volba pozerania tv jednoznacne satelit. Najlepsiu kvalitu obrazu poskytuje S…
fleg 16.05.2011 11:44
fleg
diky za vycerpavajici informace, asi v tom mas prehled... porad se ovsem nemuzu rozhodnout mezi UPC…
antiS 16.05.2011 12:08
antiS
a to UPC to mas jako do baraku vedenej jejich kabel nebo mas na mysli UPC Direct (satelit)? Osobne…
Redmarx N 16.05.2011 13:01
Redmarx N
nn kabely tam prave nejsou... internet musime mit nejakou wifinu od cznet a TV satelit... takze ted…
antiS 16.05.2011 13:38
antiS
Satelit není špatná věc, obrovská nabídka programů placených i neplacených, jestli se učíš jazyky, t…
lk1 16.05.2011 12:11
lk1
tak asi pujdu do skylink do toho jejich KOMBI programu... muzete mi jeste poradit, jakou parabolu (…
antiS 16.05.2011 13:45
antiS
Já bych ti poradil, abys zpomalil. 1. dneska ti nic (nic!) nevydrží déle jak 3 roky, ať už to odejd…
lk1 16.05.2011 13:58
lk1
aha, ok... myslel jsem ze standartni postup je takovy, ze si objednam na eshopu skylinku nejake zboz…
antiS 16.05.2011 14:01
antiS
Nemusis nakupovat zrovna u Skylinku, pretoze okrem kupy si musis zabezpecit aj montaz, ktoru je leps…
fleg 16.05.2011 14:01
fleg
dekuju za super odpoved. celkem se mi libi ten posledni zminovany "Technisat DigiCorder HD S2X Plus…
antiS 16.05.2011 14:12
antiS
2x tuner umoznuje sledovat 2 rozdielne programy, ale to zvladaju len niektore 2-tunerove prijimace,…
Dreamer 16.05.2011 14:32
Dreamer
takze kdybych chtel sledovat jine programy na 2TV tak bude lepsi koupit 2 prijmace (ke kazde TV jede…
antiS 16.05.2011 14:35
antiS
Osobne si myslim ze min. 2 programy bude mozne sledovat a myslim ze to testoval len pre platenu ponu…
Dreamer 16.05.2011 14:55
Dreamer
ok, diky moc za info... skocim potom do nejakeho obchodu a uz vim na co se konkretne ptat.. takze je…
antiS 16.05.2011 15:02
antiS
Ak chvilku vydrzis a budem mat cas a chut spravim tu recenziu na ten Technisat. Keby som ti mal ja p… poslední
fleg-sk 16.05.2011 18:12
fleg-sk
Aj najlepsi sat. prijimac, ale aj cokolvek ine sa moze pokazit, takze nikto ti neporadi dokonalu vec…
Dreamer 16.05.2011 14:10
Dreamer

nejsem si jisty.. pozemni DBV-T je predpokladam klasicka antena ze? jak rikam, v TV se nevyznam a poradne nevim jak antena funguje :o)...

ale je to uplne nova ctvrt baraku, nova ulice a tak predpokladam ze najake kabely (zda jsou potreba) tam polozeny budou... kdyztak existuje nejaka mapka pokryti signalem? abych si mohl overit jak na tom je lokalita kde je nas barak?

Nejsem si jisty jesti na klasickou antenu chytnu programy jako je Spektrum, Viasat History apod. (takove ty dokumentarni). To je pro me docela podminka.. rad se na to koukam a ty dokumenty tam jsou nekdy uzasny :)

"koukal jsem i na UPC, ale ty jejich akce se mi moc nelibi... ted pisou ze to bude za 199kc ale buh vi, jake ceny nasadi po vyprseni akce za pul roku..."

Stávající zákazníci se bojí zeptat, jestli dostanou cenu, kterou dostane nový zákazník v akci. Prostor tu samozřejmě je, jen o tom moc lidí neví. A lze to praktikovat kdekoliv, kde lze jednoduše změnit dodavatele služeb.

Jsem 3 roky u UPC, a po celou dobu platím to co platí nový zákazník. Každý rok posílám výpověď, ale dosud jsem ji vždy stáhnul ;-).

info a tipy v diskuzním foru: www.upczone.cz

od toho UPC jsme meli internet v akci.. sam technik rikal, ze po vyprseni akce (po roce) mame na UPC zavolat a rict ze chceme prejit jinam a oni sami nam pry tuto akci prodlouzi na dalasi rok.. takze to bude asi podobne i s tou televizi od UPC.. objednam neco v akci na rok a po roce jim zavolam ze jsou drazi a ze chci prejit jinam a mohli by cenu ponechat... (jestli je to ten pripad, o kterem pises).

jinak muzu se zeptat? mas od UPC i satelitni TV?

Dnes je najkvalitnejsia volba pozerania tv jednoznacne satelit. Najlepsiu kvalitu obrazu poskytuje Skylink, CSlink a pripadne UPC. Poskytovatelom ako je napriklad DigiTV sa treba radsej vyhnut.
Pokial ti stacia zakladne CZ/SK programy a nechces platit pausal tak sa ponuka zuzuje na Skylink a CSlink, ktore maju velmi podobnu ponuku, v zaklade ti staci kupit si jednorazovo kartu a mas prijem CZ/SK zdarma po cely zvysok zivota (neber to doslovne, teraz chce napriklad vyskocit z ponuky NOVA). Samozrejme mas aj platene programy s cenami od 10 Eur/mesacne, viac mas na strankach SKylinku a CSlinku.
Satelit ti staci samozrejme jeden, na 2x tv si hodis na parabolu twin konvertor, cize ti odtial pojdu 2 kable do baraku a kazdy pojde do vlastneho satelitneho prijimaca. Pokial nie si narocny divak a staci ti jednoduchsi pristroj Skylink dotuje certifikovane KAONy (znamena, ze nebude problem s dekodovanim signalu), kde ta vyjde komplet na cca 320 Eur.
Samozrejme mozes kupit nejake cinske smejdy snad aj za polovicu alebo ist naopak cestou kvality a zvolit nemecke Technisaty, co Vantage prijimace, ktore poskytuju ovela vacsie moznosti, kvalitu obrazu, ci rychlejsie a odladenejsie ovladanie pripadne nahravanie ineho programu ako prave pozeras (modely s twin tunerom). V tom pripade si priprav vsak 2-3x tolko penazi. Odmenou bude, ze cas pri tv budes travit naozaj jej pozeranim a nie riesenim problemov so satelitnymi prijimacmi.

diky za vycerpavajici informace, asi v tom mas prehled... porad se ovsem nemuzu rozhodnout mezi UPC (kde mesicne budu platit par stovek) a napr skylink (kde musim investovat pomerne velkou castku do zarizeni (parabola atd) + i tak budu muset mesicne platit nejakou tu stovku za balicek programu, kde budou dokumentarni stanice).

Mozna mi to unika, ale zacinam si myslet, ze kdyz pujdu k reseni Skylink, tak neziskam nic navic oproti UPC. U obou budu platit mesicni pausal (protoze budu chtit dokumentarni TV stanice) a u skylinku jeste navic investuju do paraboly atd.. ziskam i nejake dalsi vyhody co mi napr UPC nemuze nabidnout?

a to UPC to mas jako do baraku vedenej jejich kabel nebo mas na mysli UPC Direct (satelit)?

Osobne bych to udelal tak, ze pokud mas kabel od UPC, tak bych vzal kombinovanou nabidku TV + internet od nich.
V kazdem jinem pripade se ti vyplati jeden z dvojice CS link, Sky link, i presto, ze musis na zacatku investovat do zarizeni, ale na poplatcich to mas za par let zpatky.

Satelit není špatná věc, obrovská nabídka programů placených i neplacených, jestli se učíš jazyky, tak vůbec neváhej.

Musíš mít parabolu někde na baráku, v podstatě "přesně" směrem na jih nejlépe průměru cca 80cm.
Pokud si to chceš udělat sám, naštuduj nejdřív tady abc .

Já jsem začal kompletem odtud digiprijem.cz , dneska už přijímám spoustu programů ze čtyř družic, což znamená polštinu, angličtinu, francouzštinu, němčinu, ruštinu, italštinu (a hafol dalších jazyků) v libovolný čas a v různých žánrech, úplně jsem přestal sledovat českou televizi.

A tady forum je dobré nějakou dobu sledovat diskusi, tam možná dostaneš odpovědi i na nevyřčené otázky .

Poslední zatím výhoda, na satelitu se začínají množit programy v rozlišení HD, což v terestriálu v tuto chvíli možné není.

Já bych ti poradil, abys zpomalil.

1. dneska ti nic (nic!) nevydrží déle jak 3 roky, ať už to odejde samo, nebo to tak morálně zastará, že to už nebudeš chtít.

2. jseš opravdu schopen v této chvíli si komplet namontovat sám? Nejdřív si něco nastuduj a pak si odpověz. Jestli nejsi, nekomplikuj montérovi život tím, že něco vybereš ty a pak ho budeš nutit, aby ti to namontoval. Zadej mu požadavky a on ti je splní podle svého uvážení a nejlepšího svědomí. Má své dodavatele, má své zkušenosti - neber mu je.

aha, ok... myslel jsem ze standartni postup je takovy, ze si objednam na eshopu skylinku nejake zbozi a az pote kontaktuji montera at mi to namontuje (sam to delat nebudu).. takze asi nejlepsi bude zajit do nejake prodejny, tam to s nimi radsi probrat a oni sami doporuci nejlepsi reseni..

Nemusis nakupovat zrovna u Skylinku, pretoze okrem kupy si musis zabezpecit aj montaz, ktoru je lepsie zverit odbornikom. Firiem co montuju satelity su mraky (bohuzial aj roznej kvality).
Takze kasli na sety, parabola ti staci hocijaka, min 80cm, otazka je, ci ti staci plech alebo chces drahsi hlinik, konvertory su +- cca rovnake, napriklad montujem Silversky, kabel je lepsie kvalitnejsi, nie taky co videl med z lietadla. Toto je ta lahsia cast.
"Najhorsi" je vyber satelitneho prijimaca. V prvom rade si treba polozit otazku, co vsetko od prijimaca pozadujes. Lokalizovane EPG? Rychle prepinanie? Nemrznucu prevadzku? PIP? Nahravanie programov? Interny hdd? USB? LAN? Ovladanie satelitu cez pc?
Urcite trvaj na modely s hdmi (scart ti neprenesie HD).

1.Kaon KSC-SA4001IR
- vyhody - licencovana citacka Irdeto = ziadne problemy s kartami, usb
port umoznujuci nahravanie programov cez usb, prijemna cena, lahke ladenie
- nevyhody - hlboko zapusteny irda prijimac, pomalsie prepinanie
Odporucana cena 179 Eur s dph

2. Topfield TF 7700 HSCI
- vyhody - usb, rychle prepinanie programov, spdif vystup
- nevyhody - chudobnejsia vybava, nutnost dokupenia dekodera
Odporucana cena 220 Eur s dph

3. Dreambox DM-800HD PVR Black
- vyhody - podpora internych diskov, obrovska podpora na internete,
najvacsie moznosti skalovania a experimentovania, ethernet pripojenie
(kopirovanie filmov po sieti), dvi pripojenie (moznost pripojit lcd
monitor digitalnym vystupom), 2xUSB a 1x eSata, moznost interneho
hardisku
- nevyhody - horsi obraz, cena, dlhsi start, zlozite nastavenie,
milion funkcii, nutna softwarova uprava na citanie Skylink kariet
Odporucana cena 490 Eur s dph

4. Vantage HD 8000S
- vyhody - overeny a spolahlivy pristroj, bezproblemovy chod,
2xtuner!, PIP (obraz v obraze), 3xusb a ethernet, moznosti
alternativnych firmware, moznost interneho hardisku
- nevyhody - nutnost dokupenia dekodera na karty (cca 30 Eur),
zahrievanie
Odporucana cena 490 Eur

5. Technisat DigiCorder HD S2X Plus 160
- vyhody - integrovany 160GB disk, nemecky stroj, ktory oproti cinskym
smejdom je naozaj vyladeny a otestovany, cize nemrzne, 2xtuner!, PIP, spojenie 2
tunerov cez jeden kabel (nie su nutne 2xkabel z paraboly), vyborny
obraz, ovladanie cez pc (Technirouter sw)
- nevyhody - neexistuje na internete ziadna alternativa, ziadna
podpora, je to uzavrety nemecky system, co je vlastne aj vyhoda = nema
ziadne cinsky klony ako ine pristroje, nutnost dokupenia dekodovacieho
modulu
Odporucana cena 350 Eur

dekuju za super odpoved. celkem se mi libi ten posledni zminovany "Technisat DigiCorder HD S2X Plus 160". CHci se zeptat, k cemu je dobry 2x tuner? budu diky tomu moct mit 1 TV v jednom pokoji a druhou v druhem pokoji a zaroven sledovat rozdilne programy v TV?

Jinak pozadavky nejsou nijak velke.. nyni mame TV od O2 a jedine co me silene vadi je pomale prepinani kanalu... Zase se mi moc libi to, ze vidim co prave v TV davaji a v jake casti program je (napr jiz ubehlo 55% relace). Nahravani na externi disk je sikovne, ale obavam se ze bych to nevyuzil.. naopak bych vyuzil to, ze bych pripojil disk s filmem napr ve formatu avi a ten si prehral (ale obavam se, ze tuto fci prijmace ani nenabizeji.. k tomu zatim pouzivam TV, ktera mi je schopna prehrat avi filmy z ext. disku. Bohuzel si neporadi s formatem .mkv, coz je skoda). Dalsi pozadavky snad nemam.. idealne aby to melo ceske/slovenske nebo anglicke rozhrani a prijmac nebyl extra slozity (bude ho ovladat i pritelkyne :)) cenove by prijmac mel stat max. 10 000kc (nejakych 400 eur).

Z toho mi vypliva, ze nejlepsi je asi ten posledni nemecky Technisat DigiCorder HD S2X Plus 160.

2x tuner umoznuje sledovat 2 rozdielne programy, ale to zvladaju len niektore 2-tunerove prijimace, vacsinou je to hlavne koli nahravaniu ineho programu na HDD a PIP. Opat ale pozor na to ze v buducnosti moze Skylink obmedzovat pocet programov ktore sa daju sledovat nezavisle na 3, 2, alebo aj 1. To ci a kedy to spravi nie je zname, ale uz to testoval.

Pri tom Technisat-e kedze je nutny externy modul, si nie som isty ci bude mozne zdielat kartu aj pre druhy tuner, zvycajne to funguje len pri UNI citackach, mozne to je, ale este by som si to overil.

Osobne si myslim ze min. 2 programy bude mozne sledovat a myslim ze to testoval len pre platenu ponuku, takze zaklad pojde, nebude to tak zle, ale treba na to upozornit.

Dalsia vec je ci dany prijimac ma 2 nezavisle vystupy, to ja neviem, treba si to overit.

2 prijimace je dobra volba, ten druhy moze byt aj lacnejsi, ale pre istotu by mal byt "Skylink ready", potom je ale potrebna Skylink karta, bud "next" za ktoru bude treba platit mesacne poplatky, asi menej ako za povodnu, ale predsa - vyhodou je ze tam budu vsetky programy.
Dalsia moznost je druha nezavisla karta za ktoru netreba platit mesacne poplatky a pojde tam zaklad, asi 20 programov + nekodovane zahranicne.

Ak chvilku vydrzis a budem mat cas a chut spravim tu recenziu na ten Technisat.
Keby som ti mal ja poradit asi ti poradim tiez Technisat alebo Vantage. Skylink sa snazi bojovat proti piratom, cize znemoznit zdielanie kariet, takze vymysla rozne hluposti, zatial to skusili len raz a hned to po masivnych staznostiach vypli, tazko povedat, co sa bude diat v buducnosti. Moj skromny odhad je, ze tento rok nic, pretoze trh este nie nasyteny, vypina sa analog a tak sa budu bit s ostatnymi este o zakaznikov.
2x tuner sa hodi, ze mozes mat naladenych viacero satelitov, mozes ho pouzit na 2xtv (neprakticke kvoli dialkovemu), mozes nahravat iny program ako pozeras, mozes vyuzivat obraz v obraze (PIP)...atd. Vyhoda Technisatu je zdielanie tunerov bez nutnosti prepajat ich kablom, ine znacky mavaju vacsinou 2 nezavisle tunery, cize musis si doviest do prijimaca 2x kabel.
Samozrejme do izby, kde by sa pozeral tv menej staci aj nejaky lacnejsi KAON.

Aj najlepsi sat. prijimac, ale aj cokolvek ine sa moze pokazit, takze nikto ti neporadi dokonalu vec, lebo dokonale veci neexistuju.

Zalezi na tom ci chces funkcie ako 2 tunery, PIP, timeshift, nahravanie, ale pozor, Skylink uz testuje obmedzenia ktore mozu znemoznit pouzitie funkcii PIP, timeshift, nahravanie sucasne, takze odporucam prijimac s certifikatom Skylink ready, tu je zoznam prijimacov:

62.html

Rozhodne min. 2 konvertory k parabole na pozicie 23E a 19E, prip. 28E - je tam vela programov v Anglictine, rozne zanre, aj v HD, hlavne je tam vela hudobnych programov roznych zanrov.

Este pozor na komplet sety, su tam zvycajne male paraboly, cim vacsia tym lepsie, aby bola rezerva pre zle pocasie a tiez na dalsie pozicie - 19E kde vysielaju okrem nekodovanych programov aj kodovane ktore su sucastou ponuky Skylink, prip. 28E.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru