Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dual boot skrz 2 HDD

Nepoznam ten hackintosh ale samozrejme je mozne mat dualboot akychkolvek dvoch OS na dvoch HDD, bud pouzitim standardneho bootmanagera Windows (ak sa Win instaluju ako druhe) alebo ak ma ten druhy OS nejaky bootmanager, alebo instalaciou kazdeho OS samostatne (s odpojenym druhym diskom) a pridanim vlastneho bootmanagera napr. XOSL na jeden z diskov, alebo nakonfigurovanim bootmanagera existujuceho v niektorom z tych OS (napr. modifikaciou boot.ini resp. u visty a vyssie pomocou easyBCD alebo nastavenim toho bootcampu v tom hackintoshi). Tretia moznost volby (pri samostatnej instalacii kazdeho OS s odpojenym druhym diskom) je volit si boot disk pomocou BIOSu (mackanim F10 alebo F12 alebo na ktorej klavese ma tvoj BIOS bootmenu)

Obe OS musis instalovat so stejnym nastavenim AHCI (Enabled ci Disabled), kazdy OS by mal ist instalovat na obe moznosti, je to len otazka ovladacov. Ak chces mat AHCI zapnute tak instaluj aj Windows s AHCI zapnutym. Po instalacii OS sa to prepinat uz neda (ked to prepnes na ine ako bolo pri instalacii tak OS nenabehne). Windows instalatoru das AHCI ovladace na diskete (pre W7 mozes aj na USB sticku) po mackani F6, alebo si ich integrujes do instalacky. W7 pozna vela AHCI controllerov takze tam ani pre AHCI controller ovladace vacsinou ziadne priadavt netreba.

Ci je zostava na tvoje poziadavky vhodna sa neda povedat ptz nepises jake mas poziadavky. P.S. vseobecne ta zostava je dostatocne vykonna takze ano je vhodna aj na nezname poziadavky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny