Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win server - zmena nazvu domeny - nutny reinstall?

Dobrý den,

potřebuji získat přehled o cenách IT práce, přiznám se, že mám poměrně kusé informace, ale můžu na požádání zajistit podklady.
Jde mi o přibližnou kalkulaci, jak se pohybuje cena za tyto úkony.

Popíšu přibližně situaci:
Ve firmě je server (obsluhován Win) plus dalších deset pc kterých se tento úkon týká. Každý pracovník firmy se přihlašuje na své pc pomocí svěřených přihlašovacích údajů. Jako doména se zobrazují staré údaje, je potřeba změnit název této domény. Takže na PC vyskakuje při přihlášení(příklad) "Redsnakova firma" a toto je potřeba změnit na Firma XY.

Údajně je toto záležitost, která se musí řešit reinstalem serveru a následným přenastavením každého jednotlivého pc. Za obě operace je navrhnuta desetitisícová částka, která se mi osobně zdá přestřelená.

Chápu, že to jsou poměrně kusé informace, ale dokáže mi někdo říci, jaká je přibližně adekvátní cena?

Děkuji
Zmena predmetu, pôvodne: IT práce, prosím o přibližné nacenění (MM..)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
IMHO otázka na jeden večer plus něco času na zálohu serveru před samotným aktem stisknutí červeného…
touchwood 24.05.2011 19:33
touchwood
No, já to dělat nechci, netroufám si na to, neumím to, od toho je IT firma. Dle dostupných info by m…
Redsnake 24.05.2011 19:37
Redsnake
jasně - chápu že to ty dělat nebudeš. Ale právě proto píšu, že se jedná o akci na jeden večer s jedn…
touchwood 24.05.2011 19:42
touchwood
Takže žádný takový, přeinstalovat server plus všechny pc, ok?
Redsnake 24.05.2011 19:44
Redsnake
Ako ze netreba preinstalovat vsetky klientske PC viem aj ja a to nie som ziaden administrator :) Zme…
MM.. 24.05.2011 19:56
MM..
a bez ztráty profilu to nejde?Popř přenést profil lze jak říkáš tím cestovním? Edit: Omlouvám se, ž…
Redsnake 24.05.2011 19:57
Redsnake
troufám si tvrdit, že při přejmenování zůstanou zachovány i profily, neboť se nebudou měnit SID iden…
touchwood 24.05.2011 20:09
touchwood
Profily zachovány nebudou. Mám ověřeno experimentálně. :-(
Jack 25.05.2011 08:56
Jack
pak jsi asi udělal něco špatně.. ;-) ** If you have many domain member laptops out of the house dur… nový
touchwood 28.07.2011 16:05
touchwood
Ono zalezi aj ake sluzby na tej domeje bezia. 10pc, cize mensia firma, to vo mne evokuje pocit, ze n…
fleg 24.05.2011 20:32
fleg
Já si to s dovolením sesumíruju: Reinstal serveru kvůli změně domény je blbost, reinstal pc je blbo…
Redsnake 24.05.2011 21:28
Redsnake
Ze si to neudelas sam ? A vy ostatni radilove tady jste to asi nikdy nedelali. Diletanti
ssss 28.07.2011 14:57
ssss
že by nasraný technik? :-D P.S.: já už migroval trochu větší firmu, ale je to už dávno a nepamatuju… nový
touchwood 28.07.2011 15:39
touchwood
Celkovo si to chytil za nesprávny koniec. Po tecnickej stránke je to v poriadku, je tu dosť odborník… nový
dano3xxl 30.07.2011 13:33
dano3xxl
Píšem to vo vlaku notebook na kolenách - tak to aj vyzerá. Ospravedlnujem sa za kvalitu. nový
dano3xxl 30.07.2011 13:38
dano3xxl
Pokud mas pochybnosti o cene za sluzby stavajici firmy tak se obrat s poptavkou na jinou. Treba i je… poslední
HonzaK 30.07.2011 16:03
HonzaK

No, já to dělat nechci, netroufám si na to, neumím to, od toho je IT firma. Dle dostupných info by měla být záloha serveru záležitostí placenou v paušálu. Je otázka, jestli se ta firma, která to má nasmlouvané, nebude cukat z provedení zálohy bez toho, aniž by měla dvacetitisícovej kšeft za jeden večer jak Ty říkáš.

Nebylo by to někde v češtině? Díky

jasně - chápu že to ty dělat nebudeš. Ale právě proto píšu, že se jedná o akci na jeden večer s jednou zálohou navíc. V podstatě se jedná o spuštění jednoho příkazu a dvojí restart všech klientských stanic. Ti tví IT odporníci by to měli mít hotovo za pár hodin, v závislosti na tom, jak dobře mají tu síť podchycenu a spravovánu. IMHO by to nemělo být za víc než 10k.

Ako ze netreba preinstalovat vsetky klientske PC viem aj ja a to nie som ziaden administrator :) Zmena domeny sa ale prejavi u klientov tusim novym profilom t.j. budu mat po rpihlaseni na novu domenu na klientskych PC novu cistu plochu Windows (programy ale ostanu nainstalovane), ale to sa da riesit podla mna jednoducho (cestovny profil alebo prehodit par veci zo stareho profilu). urocite by som kvoli tomu nepreinstalovaval klienstke PC.

pak jsi asi udělal něco špatně.. ;-)

** If you have many domain member laptops out of the house during the rename, you can wait with step 7 until they have logged on the domain and rebooted twice. I think I waited a week before I ran step 7.

If you run step 7 and there are members that have not been booted twice you have to rejoin them to the domain. I made a script to keep track of computers that have not been updated with the new domain name.

viz: adfordummiez.com

Ono zalezi aj ake sluzby na tej domeje bezia. 10pc, cize mensia firma, to vo mne evokuje pocit, ze nic extra zlozite, mozno dokonca ani AD nie.
Ta cena nemusi byt prehnana pokial by slo o nejaku zlozitejsiu strukturu a muselo sa nieco obnovovat, nicmenej fakt, ze externa firma tvrdi tu kardinalnu blbost a nutnosti instalacie servera ma vedie k domienke, ze to budu pekni vycuranci.

Já si to s dovolením sesumíruju:

Reinstal serveru kvůli změně domény je blbost, reinstal pc je blbost, dá se to nastavit pomocí návodu viz technet.

Uživatelská data a profily zůstanou zachovány.

Je to tak ok? Bohužel OS a jeho verze běžící na serveru se nedají zjistit. Zítra zkusím prokonzultovat s IT firmou, jejich postoj a bude mne zajímat, proč nelze použít řešení z technetu.

Zatím díky moc.

Celkovo si to chytil za nesprávny koniec. Po tecnickej stránke je to v poriadku, je tu dosť odborníkov a nepochybujem že vedia poradiť. Tu je potrebný pohľad obchodníka. Ak nie si Ty sám odborníkom, potom Ti neprináleži posudzovať riešenie navrhnuté servisnou firmou. Mal si osloviť ďalšie firmy v okolí, ktoré by to boli schopné urobiť a podľa toho aké riešenie ponúknu a akú cenu si stanovia by si mal vyberať prípadne argumentovať. Ak takéto firmi vo svojom okolí nemáš, tak sa nemáš o čom baviť.
Argumentácia: na poradni mi povedali že to je jednoduché a dá sa to urobiť za pár stoviek neobstoja. Tak nech vám to urobí ten kto Vám tak poradil a čo potom urobíš - ako budeš vyzerať pred šéfom. Skrátka vychádzaj zo svojich možností.

Obne: Ak by som vedel že nemáš nikoho iného kto by Ti to urobil, postavím cenu možno ešte vyššie a potom dám zľavu podľa situácie.

Pokud mas pochybnosti o cene za sluzby stavajici firmy tak se obrat s poptavkou na jinou. Treba i jen na tento ukon, ale je to nestandardni a koledujes si o maler, ktery, pokud to fakt zadavas, odneses v prvni rade ty.

1. reinstalace serveru neni nutna pri zmene domeny, ale...?! Na cem to bezi, jake sluzby tam jedou? Mas Exchange, mas SBS, vic serveru, pouzivas VPN a certifikaty to vse ovlivnuje cenu a narocnost.
2. reinstalace PC neni nutna, ale zmeni se SID, zmeni se profil uzivatele a pri prenosu profilu a dat pokud to neumi se neprenasi hesla a certifikaty = delsi cas na nastaveni.

Osobne muj odhad je cca. 5hod. priprava serveru, 5hod. samotna cinnost na serveru a otestovani, kazdy PC/NB cca. 1hod. s rezervou 5 hod. na konzultace a reseni nepredpokladanych nakladu, ale muze to byt i vice hodin (viz vyse duvody). Cena 25tis. zhruba odpovida. My bychom to zvladli za cca. 3 dny prace, tj. min. 18tis.

Takze pokud mas nabidku na 23tis. tak ji ber, ale poloz si sam sobe otazku, zda-li jsi clovek na spravnem miste. Bud se nauc porozumnet zakladni problematice a nebo nam musis verit.

V teto zemi je asi 4mil pocitacovych odborniku a vseumelu. Pak to takhle vypada a ceny ktere chceme za praci jsou od vas brany jako neadekvatni, protoze "to preci umi kazdej Lojza".

Uvedom si, ze neplatis za hodinu, ale za to, ze to ten clovek umi a snad to nedela poprve a eventuelne umi resit problemy, ktere pritom vzniknou. A ze problemy vznikaji tak tomu ver, jeste jsem se nesetkal nikde s tim, ze by vse proslo tak jak si to naplanujes (myslim samozrejme jednotlive instalace, ne hromadne, tam by to byl prusvih)

Ahoj

Honza Komrska

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru