Předmět Autor Datum
Podle mě je to blbost, když někdo koupí něco prťavýho tak proto aby to bylo malé tak k tomu nebude m…
MM_tank 01.05.2006 14:28
MM_tank
Predelavat ATX bednu pro ITX MB je zhovadilost. Pripada mi to jako kvasit kilo zeli v padesatilitrov…
mif 01.05.2006 15:14
mif
To máte pravdu, že je to blbost, jenže já tam potřebuju HDD, a takovou ITX škatuli jsem zatím nevidě…
ITX 01.05.2006 20:22
ITX
spotřeba bude záležet na tom cpu co tam dáš, běžná deska sama si vezme tak 15w.další součástky v pod…
MM_tank 01.05.2006 20:52
MM_tank
Kupte si notebook - je to malé, energeticky úsporné a má to i HDD.
jbo 02.05.2006 10:18
jbo
Paklize mas na mysli desku s integrovanym VIA procesorem, co se prodava napriklad v Alzasoftu, tak t…
Moas 02.05.2006 19:01
Moas
Omlouvám se, ale minule mi vypadla jedna číslice. Ty HDD tam potřebuju čtyři, tím padá ten notebook,…
ITX 03.05.2006 22:23
ITX
Ty jseš dobrej srandista. Půlka z ITX desek co jsem viděl ani 4x hdd obsloužit neumí a dát za desku…
MM_tank 04.05.2006 01:10
MM_tank
To máš pravdu, že púlka ITX desek neumí 4 Hdd, ale tím si dáváš odpověď, že ta druhá to umí:!: a ryc… poslední
ITX 13.05.2006 16:50
ITX

Podle mě je to blbost, když někdo koupí něco prťavýho tak proto aby to bylo malé tak k tomu nebude mít velkou atx skříň.v podstatě to bude předělávka typu vyřízni z atx skříně plech 20*15cm opatři dírami se závity a hmoždinky a přidělej na to itx desku a dej do krabice od bot. zkušenosti nemám.

To máte pravdu, že je to blbost, jenže já tam potřebuju HDD, a takovou ITX škatuli jsem zatím neviděl a jde o to že to poběží 24/365 a jde mi o spotřebu, nebo víte o něčem ATX s tak malou spotřebou? Rád se poučím, ale zatím jsem nic takového nenašel.

spotřeba bude záležet na tom cpu co tam dáš, běžná deska sama si vezme tak 15w.další součástky v podstatě neovlivníš -šlo by třeba dát hdd o velikosti 2,5palce a jednu ramku ne zbytečně moc velkou /512/. osobně bych šel buď do P2-P3 desky nebo nějaký duron. na stahování v noci mám duron 750+sdram a nový zdroj. jestli ti jde o spotřebu sežeň si wattmetr a změř to ať se potom nevidíš. Jestli to nemusí být výkonné a stačila by nějaká 486 nebo pentium 1 jde do nich připojit externí pci řadič disku /500/ a s novým diskem by to mohlo stačit a zároveň to bude žrát minimum. Musíš ale změřit kolik to žere, některé zdroje se při minimálních odběrech chovají neúsporně.

Omlouvám se, ale minule mi vypadla jedna číslice. Ty HDD tam potřebuju čtyři, tím padá ten notebook, a takovou skříň ITX jsem neviděl, i když jednou jsem kdesi na anglicky psaném vebu narazil na nějakou LIAN LI, ale už nevím kde. Tři HDD se rozttak jednou až dvakrát týdně, ale potřebuju je tam na data. Jinak se bude používat jen jeden disk, spotřeba tím sice stoupne, ale něco za něco. Jasně, že bych to mohl mít tředa na DVD, ale dovede si to představit mít nadiscích tam 0,5 TB dat? I Když by zase klesla spotřeba, ale ty DVD taky něco stojí a najít pokaždý ty správný data... to by bylo teda něco! Takž volím ty HDD.

Ty jseš dobrej srandista. Půlka z ITX desek co jsem viděl ani 4x hdd obsloužit neumí a dát za desku 8táců se mi zdá dost šílený. Jestli je to na zálohování tak si můžeš udělat počítač na zálohování co budeš zapínat dle potřeby. A jestli potřebuješ na stahování tak si udělej další na stahování.Ono to cenově vyjde ještě levněji když koupíš např. na stahování něco použitého. A pokud nejde o cenu tak prodej ty 4disky a kup dva 300g. Jestli na to chceš kopírovat přes síť tak u toho ITX řešení nečekej nějakou závratnou rychlost zvlášť pokud tam dáš firewall nebo nějaký zabezpečení třeba ftp nebo šifrování. Já mám tři počítače-hlavní, na stahování v noci a zálohovací co zapínám dvakrát do měsíce. Ale řešit to přes ty prcky by mě nenapadlo.

To máš pravdu, že púlka ITX desek neumí 4 Hdd, ale tím si dáváš odpověď, že ta druhá to umí:!: a rychlost mě zrovna moc nezajímá, mě stačí, že to pojede a klidně si koupími to nejpomalejší, rychlost šneka, ale na to na co to budu používat to bude v poho:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru