Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s HDD

mít systém nainstalován na oddílu d: (nebo mít v pc dva disky a systém je v pořadí až na tom druhém) je v případě xp a neustále laborujících samoadminů riskantní záležitost.
- ono to funguje, zavaděč je nejspíš na prvním oddílu, systém až na d:
- pak se někdo rozhodne, že ty neznámé a nepotřebné soubory z c: uklidí - a dostane chybovou hlášku že není nalezen ntldr.
- pak disk c: zruší/odpojí, nastaví v biosu boot na systémový disk. windows zjistí že jsou na prvním disku, automaticky se při startu přepísmenkují na c: -> v té chvíli jsou v registrech stovky, možná tisíce vadných cest, xp během načítání spadnou a už se nerozjedou.
od visty výš se už windows takto debilně nechovají, jsou vždy c:

vlož disk do jiného pc jako druhý nebootovací, a vykopíruj z něj všechna data na kterých ti záleží pryč z disku. záchranou programů a systému se neobtěžuj, je po nich.
jestli tě nějak zajímají staré maily a uložená hesla, můžeš si vykopírovat i celý svůj profil, možná to ale bude k ničemu.

zničený disk se starým systémem můžeš klidně vybílit: zrušit stávající oddíl, vytvořit nový systémový ntfs oddíl (20gb, primární, základní), můžeš si ho pojmenovat "system". ze zbytku disku vyrob klidně rozšířený oddíl "data" (ntfs, opět nesmí být dynamický)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny