Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem typy displeju na mobilech a jejich citelnost na slunci

Ahojte,

nejak pomalu zacinam vybirat novy mobil.. nehodlam tady resit otazku "jaky si mam koupit mobil", chci se zeptat jen na typy displeju, vybrat si pak (snad) dokazu sama :-D Jednou z takovych mensich podminek pro me je, aby to bylo aspon trochu slusne citelne na slunci.. Libi se mi HTC Desire S, ale v recenzi pisou, ze na slunci je mizernej, a kamarad, ktery ho ma, mi to taky potvrdil (doslova: no, display na slunci nic moc, musim si stinit telem, a i tak je to blbe videt). Coz me trochu odrazuje.

Zkousela jsem najit nejaky prehled na googlu, ale moc se mi to nedarilo (je teda fakt, ze jsem se taky nedostala za prvni stranku (pri 100 vysledcich na stranku)).

Takze jsem se chtela zeptat, jestli je tu nekdo, kdo se vyzna a dokaze mi bud hodit odkaz, kde to najdu nejak prehledne zpracovane, nebo mi tu strucne popsat v soucasnosti pouzivane displeje a jejich citelnost na slunci..? Pripadne... je to uplne jedno a na slunci je blbe citelny vsechno? :-)

Nejde mi o rozdily rezistivni x kapacitni, tady vim, ze chci kapacitni :)

Takze budu rada, kdyz se najde nekdo ochotny, kdo by mi to strucne popsal + eventualne prihodil priklady mobilu, ktere takovy displej maji...? (neni nutne)

Dekuju :)

Předmět Autor Datum
Neco zde: http://www.svetandroida.cz/mezi-nami-displeji-2011 03 Velmi dobre srovnani zde: http://mob…
borsuk 07.06.2011 14:37
borsuk
Velmi zajímavý článek http://www.mobilmania.cz/Clanky/sc-3-a-1315215/def ault.aspx
Potkan007 07.06.2011 15:57
Potkan007
diky za linky panove, docela zajimave cteni kazdopadne pokud ma jeste nekdo neco, tak sem s tim..…
merlouska 07.06.2011 16:16
merlouska
mám E7 s AMOLED, na sluníčku čitelný bez problémů. Ne že by tedy svítil jako vybuchlá atomovka, ale… poslední
touchwood 09.06.2011 06:30
touchwood
Pokud mohu soudit z osobní zkušenosti, tak z kousků, které jsem měl (OMNIA I, OMNIA II, DESIRE, DESI…
Brnys 07.06.2011 16:31
Brnys
tjn, jak na to koukam, tak ty displeje se az tak moc nelisi, vsechno je to na jedno brdo :-) docela…
merlouska 07.06.2011 19:55
merlouska
Nie je displej ako displej. SE C702 a SE G900 majú podľa dostupných informácií TFT displej myslím. P…
msx. 09.06.2011 00:45
msx.
Já mám na OmniaPro AMOLED. V místnosti je super. Ale na slunci nic moc. Naštěstí někde na ulici, kdy…
Kráťa 09.06.2011 01:12
Kráťa

diky za linky panove, docela zajimave cteni

kazdopadne pokud ma jeste nekdo neco, tak sem s tim..

jen mozna.. pokud mate nekdo nejaky mobil z tehlete "kategorie" (S-LCD, S-AMOLED), jake z toho mate pocity?

jen na okraj - u toho displeje Nova jsem se nekde docetla, ze je to totez, co IPS LCD, tzn. totez, co pouziva Apple pro iPhony atd .. je to tak?

mám E7 s AMOLED, na sluníčku čitelný bez problémů. Ne že by tedy svítil jako vybuchlá atomovka, ale je to rozhodně řádově lepší jak běžné LCD displeje. Barevné podání (i na přímém slunci) sedí, pozorovací úhly široké (tyto tři vlastnosti jsou největší pozitiva AMOLED technologie).

edit: je možné, že do značné míry pomáhá polarizované krycí sklo...

Pokud mohu soudit z osobní zkušenosti, tak z kousků, které jsem měl (OMNIA I, OMNIA II, DESIRE, DESIRE S), měla opravdu nejlepší obraz na přímém slunci OMNIA II s AMOLED Displayem, ale žádnou slávu nečekej, je to prostě o něco lepší než (S)LCD, že bych si na něm četl Ebooky na dece u rybníka, na to zapomeň rovnou:-)
Jinak s DESIRE S chybu imho neuděláš, já jsem spokojený, ale vzala sis do hledáčku slabší vlastnosti těchto chytrých telefonů...

Nie je displej ako displej. SE C702 a SE G900 majú podľa dostupných informácií TFT displej myslím. Proste jedná sa o rovnaký typ displeja. C702 je na slnku nečitateľný (hoci dve recenzie, podľa ktorých som sa pred kúpou riadil písali, že dobrá citateľnosť na slnku) a G900 je na slnku čitateľný perfektne. Vtedy som pochopil, že nech si vyberiem čokoľvek, najlepšie je si to naživo vyskúšať a neveriť ani recenziám. Ako teraz Googlujem, tak ľudia pochopili, že C702 na slnku nemá šancu, ale v tej dobe to bola novinka a recenzií bolo minimum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru