Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Několik dotazů k notebooku

Dobrý den, díky za odpovědi.
k té 1) Nemám v úmyslu s tím něco dělat, jen ať se ventilátor otáčí. To, že dělá hluk mi vůbec nevadí. Hlavně že na své stáří a velikost funguje a chladí... Mě to spíš zajímalo z technického hlediska, jak je ta regulace řešena. Nevěděl jsem, jestli ten třetí vodič není náhodou PWM (byl by místo snímacího na otáčky). Hlavně mě to zajímalo, protože jsem teď začal zpětně přemýšlet nad tím, že můj starý stolní PC, který jsme měl, tak také měl jen 3-vodičový ventilátor, ale regulovatelný nebyl. A teď nevím, jestli to bylo tím, že funkce automatické regulace (napěťové) byla vypnutá nebo ta deska neměla čip, který by to sám regulovat a přepínal napětí. Byl to starší AMD Athlon 64 3200+ s originálním chladičem a deska MSI K8N NEO4-F.

Ke 2) Šlo mi o to, jestli to nastevní maximální úspory je také ve Windows XP nebo až ve Vista/7. Někde jsem se dočetl, že se prý procesor zamkne, když se nastavení dá na "maximálně nabitá baterie" pak prý zůstane zamčený na snížené frekvenci. Nevím.

3) U toho antivirového programu to dělá někdy a jen při aktualizaci. Při spouštění/vypínaní nebo používání ne. Jen ta instalace je někdy zdlouhavá. SuperAntiSpyware mám nastaveno, aby bylo stále vypnuté - zapínám ho jen na kontroly, takže mi nějak nevadí. Jen mě zajímalo, čím to, že někdy prostě trvá, než se program vypne (někdy trvá déle i instalace spywarové datábaze), Jindy je to raz, dva. Jinak ale program funguje dobře. To PDF jako takové se spustí rychle, ale kliknu-li po spuštění např. soubor/úpravy/atd, tak má vystaráno a pracuje a pracuje...
Obecně mě spíš zajímalo, co vede PC ktomu, že prostě začně cosi intenzivně načítat a otravuje tím práci...

Abych doplni HDD je 2.5" Samsung 60GB, 5400 Ot/min., U-ATA 100
Díky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny