Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem návod v češtině - není to povinnost prodejce foťáku?

Dobrej
Zakoupil jsem si foťák. Balení obsahuje velice stručný návod v českém jazyce, tzv. Quick Quide, ve kterém se člověk dočte jen jak kameru nabít, vynout a zapnout. Pak je přiloženo CD s podrobným návodem, ten je ale jen v angličtině. Není náhodou povinností prodejce mi k produktu přiložit podrobný návod v češtině? Protože není přeci mojí povinností umět anglicky, a z toho Quick Quide se člověk vůbec nedočte jak kameru obsluhovat. Dá se proti tomu nějak bránit? Mám nárok na reklamaci?
Děkuju
Pepek

Změna předmětu, původně: návod v češtině
Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomozte plz" nebo "Dotaz" nejsou příliš vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou odpověď.
add
(LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Protože není přeci mojí povinností umět anglicky Ale ani si ten foták kupovat. Bud se prizpusobis p…
AZOR 12.06.2011 18:55
AZOR
zákon je zákon - návod (ne průvodce) musí být v češtině- co vím já. nový
kmochna 12.06.2011 19:34
kmochna
http://webtrh.cz/103240-cesky-navod-zbozi-povinnos t Informační povinnosti § 9 (1) Prodávající je p… poslední
pospa 12.06.2011 19:38
pospa

Protože není přeci mojí povinností umět anglicky

Ale ani si ten foták kupovat. Bud se prizpusobis produktu - tzn auto je modré a vrze misto zeleneho s radiem. Nebo si ho proste nekupuj. Predpokladam ze Quick Guide splnuje zakone nalezitosti, aby byl prodejce z obliga.

Podle mne by clovek mel cist navod stejne az kdyz to podruhe zase montuje dohromady po tom co to nekolikrat zkousel opravit kladivem 8-)

http://webtrh.cz/103240-cesky-navod-zbozi-povinnos t

Informační povinnosti
§ 9
(1) Prodávající je povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaných výrobků nebo charakteru poskytovaných služeb, o způsobu použití a údržby výrobku a o nebezpečí, které vyplývá z jeho nesprávného použití nebo údržby, jakož i o riziku souvisejícím s poskytovanou službou. Jestliže je to potřebné s ohledem na povahu výrobku, způsob a dobu jeho užívání, je prodávající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přiloženém písemném návodu a aby byly srozumitelné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru