Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Extrémě pomalá gigabitová siť a pomalé čtení z disku

Ahoj,

Mám následující problém, doma maám tři počítače:

PC 1 a 2, jsou identické... Phenom X4,4Gb Ram, 758Gchipset 1Gb ethernet, 500GB disk, Windows 7.

PC 3 je postavené na dvoujádrovém Atomu, Asus desce ZDE link 2GB ram a 3 HDD (první disk je 2,5" systémový WD, další dva jsou nové 2TB WD20EARS Green s Advanced format v Raidu 1 Opět s Windows 7, paměť iGPU je nastavena na 32mb.

OS jsou všechny legálně zakoupené jako OEM, pouze na atomu běží ve třicetidenní lhůtě, jsou upravené pomocí nLite (dočasná situace, bude nahrazeno Windows Home Serverem).

počítače jsou propojeny gigabitovým switchem D-link

Při kopírování dat mezi PC 1 a 2, se rychlost poihybuje kolem 50-60MB/s. Ovšem při kopírování mezi PC 3 a jakýmkoliv z těch dvou se rychlost pohybuje mezi 12-18MB/s z Raid 1 dvou disku WD20EARS.

Při kopírování v rámci PC3 dochází také ke značnému zpomalení. Při kopírování dat ze sestémového na raid či naopak kopírovní běž asi první 2-3 vteřiny rychlostí 80MB/s poté se zastaví asi na vteřinu a pokračuje rychlostí od 15 do 20MB/s. To stejné se děje, když se kopíruje pouze v rámci systémového i pouze v rámci raidu.

HD Tune, ukazuje u obou disků normální rychlost, od 120MB/s pozvolně klesá asi k 80MB/s na celé kapacitě.

Prosím tedy o radu, co způsobuje extrémní propad rychlosti kopírování a z toho plynoucí pomalou síť, rychlost je indikována samozřejmě jako 1Gb/s.

Zkoušel jsem již vše možné i nemožné bez výsledku. (Vypnutí NCQ, vypnutí IPv6, vypnutí řízení toku síťové karty, preinstalace ovladačů, vypnutí RDC komprese), myslel jsem si, že to způsobuje nekompatibilita nforce řadiče s Advanced Formatting 2TB disků, ale vyloučil jsem to, protože stejný propad je i ze systémového disku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže dneska zruším RAID a zkusím disky jednotlivě, uvidíme jak to půjde. Popř, jaký linux mám zkusi…
Machy 29.06.2011 09:10
Machy
To je jedno, skus trebars teda Ubuntu, ide hlavne o tom, aby prebehla detekcia hw v poriadku a mohol… poslední
fleg 29.06.2011 09:14
fleg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru